Karl Lagerfeld over de wereld van Chanel

Bij het binnentreden van het Grand Palais in Parijs voor de show van Chanel vielen vele monden open van verbazing over d...
Karl Lagerfeld over de wereld van Chanel

Bij het binnentreden van het Grand Palais in Parijs voor de show van Chanel vielen vele monden open van verbazing over de immense wereldbol die als decor diende voor de herfst/winter-collectiepresentatie. Karl Lagerfeld had de bol gekozen om de globalisatie van de mode te benadrukken.

Topmodellen als Saskia de Brauw, Cara Delevingne, Daphne Groeneveld en Stella Tennant werden toepasselijk begeleid door het nummer ‘Around the World’ van Daft Punk. Op het decorstuk werden met Chanel-logo’s de 310 winkels wereldwijd aangeven.

En dan rijst de vraag: hoe komt Karl hier toch op? In een video-interview met Laura Brown van Harper’s Bazaar laat hij weten: “Dit idee komt wanneer ik slaap. Ik heb altijd een papier naast mijn bed, want ik heb zeer goede ideeën in de vroege ochtend als ik wakker word. Ik heb duidelijke visioenen van dingen die ik zou kunnen doen, zou moeten doen, en willen doen.”

Laura praat niet alleen over zaken, maar ook over Angelina Jolie. Bekijk het interview:

Beeld: Getty

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30dc1192962', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });