Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nienke Plas over in shape blijven: 'Ben niet al te steng voor mezelf'

 Zo zegt ze niet snel 'nee' tegen een pak mergpijpjes.

Nienke Plas

Nienke Plas voelt zich naar eigen zeggen beter wanneer ze lekker traint. Toch is ze niet al te obsessief bezig met een healthy lifestyle. "Ik denk dat het vooral de kunst is om de juiste balans te vinden'', aldus de fitte Nienke.

Way of life

In de nieuwste Happy in Shape deelt Nienke hoe ze van fit blijven een soort way of life heeft gemaakt. "Het is wel mijn streven om drie keer per week naar de gym te gaan om te fitnessen.'' Toch lukt trainen niet altijd. "Ik zit nu bijvoorbeeld midden in een drukke verhuizing en ben al twee weken niet geweest. Wel probeer ik dan op te letten wat ik eet en ook op tijd naar bed te gaan."

"Ik denk dat het vooral de kunst is om de juiste balans te vinden, dan mogen uitschieters altijd. Zolang je de mate van de piekmomenten of dalen maar in toom houdt, en over het algemeen goed op je gezondheid let, ben je altijd wel fit. Toch voelt het wel een beetje alsof ik gefaald heb als ik twee, drie weken niet naar de sportschool ben geweest."

Voldoening

Als het eens niet lukt om te trainen, is dat gelukkig niet iets wat Nienke zichzelf enorm kwalijk kan nemen. "Ik ben niet al te streng voor mezelf, want als het niet kan, kan het niet", legt ze uit.

"Maar ik voel me wel beter als ik regelmatig train. Ik zie het toch als een soort onderhoud, zowel fysiek als mentaal. Ik heb gelukkig goede genen. Het is niet dat ik zomaar alles kan eten wat ik wil, want dat is ongezond, maar ik kom niet zo snel aan."

Gezond eten

Nienke let daarnaast ook graag op haar voeding. "Ik ben iemand die zich van nature het beste voelt als ze gezond eet met lekker veel groenten enzo. Als ik een of twee avonden gesnackt heb, kan ik dat ook makkelijk weer loslaten, dus ik sla niet snel door de slechte kant op."

De actrice probeert gedurende de dag veel eiwitten binnen te krijgen, en geniet ook van een zak wortels als snack. Toch kan ze mergpijpjes maar moeilijk weerstaan. "Gisteren heb ik zo’n pak mergpijpjes gehaald, van die grote met marsepein en cake vanbinnen. Ik vind die echt het einde, het zijn net mini-taartjes."

Benieuwd naar het hele interview met Nienke Plas? Je leest het vanaf vandaag in de nieuwste Happy in Shape!

Showbizz
  • Happy in Shape
  • NL Beeld