Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Madonna laat arme mensen voor haar dansen'

Joyce Banda, de president van Malawi, is niet te spreken over het bezoek van Madonna. De superster is momenteel met haa...

'Madonna laat arme mensen voor haar dansen'

Joyce Banda, de president van Malawi, is niet te spreken over het bezoek van Madonna. De superster is momenteel met haar twee adoptiekinderen David en Mercy in hun geboorteland. Volgens The Sun pakt de zangeres haar ontwikkelingswerk niet goed aan en 'beledigt' hiermee de lokale bevolking.

De Material Girl is volgens Banda teruggekomen op een belofte om een dure meisjesschool te bouwen en heeft zonder overleg met autoriteiten tien andere scholen gebouwd. Bovendien zijn deze scholen volgens de president lang niet allemaal nieuw. "In sommige gevallen is ze gewoon een bestaand gebouw aan het renoveren. Niemand zou hier zomaar mogen komen en roepen dat ze een klaslokaal bouwen, zonder de behoefte daaraan te onderzoeken. Dat is een belediging van de mensen."

De zaakwaarnemer van Madonna's ontwikkelingswerk in Malawi, Trevor Neilson, verdedigde haar projecten en zegt dat alle scholen nieuwe gebouwen zijn.

Op een foto staat ze met drummende jongens en dansende meisjes, wat Banda ook niet kan waarderen: "Ze laat de armen voor haar dansen", aldus de president.

 

 

Bron: BuzzE Beeld: Getty/Instagram