doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Barbara Sloesen staat model voor lingeriemerk PrimaDonna: ‘Nooit gedacht dat ik dit zou durven'

'Mooie lingerie geeft wel echt zelfvertrouwen.'
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61b0ac270e8a4 img{#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61b0ac270e8a4 img{#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61b0ac270e8a4 img{#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61b0ac270e8a4 img{#fig-61b0ac270e8a4 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Barbara Sloesen

Met films als Zwaar Verliefd en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn op haar naam, valt actrice Barbara Sloesen niet meer weg te denken uit de Nederlandse filmwereld. Het is dus niet gek dat ze vaak op de kiek wordt gezet om haar werk te promoten. Maar in lingerie voor de camera staan? Dat deed ze nog niet eerder.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Model staan

Midden in de natuur stond Barbara onlangs in verscheidene lingeriesetjes model voor het lingeriemerk PrimaDonna. Het resulteerde in een aantal prachtige foto’s. En ook Barbara herself vindt ze erg mooi geworden, zo vertelt ze wanneer we met haar bellen. Al vond ze het wel spannend om ja te zeggen tegen deze klus.

“Ik voelde me vereerd dat PrimaDonna dit met mij wilde doen, maar in eerste instantie dacht ik wel: o god, lingerie, durf ik dat wel?”,vertelt Barbara. Toch stemde ze in. “Omdat PrimaDonna ervoor openstond om dit verhaal samen vorm te geven, heb ik volmondig ja gezegd. Ik heb zelfs een moodboardje gemaakt”, lacht Barbara. “En ook het feit dat zij als merk uitdragen dat iedere vrouw, met elk lichaam zich mooi en zelfverzekerd mag voelen, spreekt mij erg aan. Zij staan voor vrouwen met vollere borsten en daar ben ik een van.”

De shoot 

Voor de shoot trok de actrice de natuur van de Vinkeveense plassen in, een omgeving waar ze zich prettig voelde. “Het is toch heel intens dat je dit deelt”, vindt de actrice. “Je moet dan wel lekker in je lijf zitten om dat (de shoot, red.) helemaal vrij te kunnen doen. Ik moest er wel even aan wennen, om zo half bloot te zijn. Om ook in een beha een interview te geven, dat is zo weird om te doen." Maar dankzij het team van PrimaDonna voelde Barbara zich al snel volledig op haar gemak. "PrimaDonna koos bij de samenstelling van de crew bewust voor een vrouwvriendelijk team, waardoor ik me echt comfortabel kon voelen."

“Als actrice geef ik me natuurlijk ook wel op een bepaalde manier bloot, maar nu zat ik daar toch als mezelf en dat is voor mij compleet iets anders dan wanneer ik in een rol zou staan. Dan verschuil ik me achter de rol en dan is dat het personage. Dit was toch heel anders en een stuk meer privé.”

Mooie lingerie

Hoewel lingerie vaak verhuld wordt onder kleding, kan een juiste setje bijdragen aan een zelfverzekerd gevoel, zo vindt ook Barbara. “Mooie lingerie geeft wel echt zelfvertrouwen.” Daarnaast kreeg de Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn-actrice ook vanuit huis mee om altijd te kiezen voor de juiste lingerie.

“Ik heb altijd van mijn moeder geleerd om goed voor je borsten te zorgen. Je hebt maar één paar boobs en daar moet je wel je hele leven mee doen. In de juiste lingerie voel ik me sterker en krachtiger en ik denk dat ik dat ook wel uitstraal.”

Onzeker

Barbara is momenteel heel happy met zichzelf, maar dat was vroeger wel anders. Zo was ze als tiener onzeker over haar boezem. “Ik ging het toen juist verbergen”, herinnert Barbara zich over die periode. “Ik ging met mijn schouders naar voren lopen en ik droeg nooit iets met een decolleté. Maar toen ik ouder werd dacht ik opeens: wat een onzin. Als ik dit nu graag wil, dan maakt het niet uit wat een ander ervan vindt. Al blijft dat nog weleens lastig hoor.”

Want net als vrijwel iedere vrouw heeft Barbara ook nog weleens last van onzekere momenten. “Soms denk ik nog wel: dit kledingstuk zou veel mooier staan met minder. En zo heeft iemand die minder volle borsten heeft dat misschien ook.”

Dealen met onzekerheid

Ook Barbara is dus nog weleens onzeker, en op zo’n moment kan zich dat op twee manieren uiten: “Of ik heb er schijt aan en dan omarm ik het en kleed ik me als een sloddervos. Of ik doe juist het tegenovergestelde en dan ga ik juist erg mijn best doen om mezelf daaruit te trekken. Ik mag mezelf op dat moment dan wel zo voelen, maar dan hoef ik er niet zo uit te zien.” En daarnaast heeft ze ook nog eens dagen dat ze zich nergens wat van aantrekt. “Dat ik denk: het kan me allemaal wat, en dan ga ik lekker een zak snoep halen.”

Barbara is blij met haar lichaam en dat is voor haar het allerbelangrijkste. “Niet te veel bezig zijn met de mening van een ander, hoe moeilijk dat soms ook is”, is het advies dat Barbara zichzelf geeft. “Die stem probeer ik altijd zo hard mogelijk in mijn hoofd te laten weerklinken”, vervolgt ze. “Het maakt niet uit wat de rest vindt. Als jij je ergens goed bij voelt en als jij het mooi vindt, is dat het belangrijkste.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');