Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sharon Osbourne getuigt in zaak Jackson

Sharon Osbourne is opgeroepen om te getuigen in de rechtszaak die de familie van Michael Jackson heeft aangespannen teg...

Sharon Osbourne getuigt in zaak Jackson

Sharon Osbourne is opgeroepen om te getuigen in de rechtszaak die de familie van Michael Jackson heeft aangespannen tegen concertpromotor AEG Live. De 60-jarige presentatrice maakte bekend dat ze de officiële oproep dinsdag kreeg overhandigd.

Sharon werd al eerder genoemd als mogelijke getuige nadat ze had onthuld dat ze mogelijk bewijs zou hebben die de claim van de familie Jackson, dat AEG medeverantwoordelijk is voor de dood van de King of Pop, zou ondersteunen. De zaak tegen AEG begon afgelopen maandag in Los Angeles.

De vrouw van rocker Ozzy zei vorige maand: “Er waren diverse mensen bij AEG die wisten dat Michael in slechte gezondheid verkeerde. Het interesseerde hen echter niet omdat ze hoe dan ook geld zouden verdienen. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen in het bedrijf die dit letterlijk tegen mij hebben gezegd.”

Volgens de familie Jackson zou AEG niet goed onderzoek hebben gedaan naar de arts Conrad Murray. Ook zou het bedrijf hebben nagelaten om geschikte levensreddende apparatuur te leveren aan de zanger. Michael overleed in 2009 aan een hartaanval, enkele dagen voor een reeks van vijftig concerten.

De nabestaanden eisen een schadevergoeding van ruim 40 miljoen dollar. AEG ontkent onder meer verantwoordelijk te zijn voor het inhuren van arts Conrad Murray.

Hij werd in 2011 veroordeeld tot vier jaar cel voor de dood van de popster. Hij had Michael Jackson narcosemiddelen toegediend om in slaap te vallen. Hij vertelde onlangs via een telefoonverbinding met een Amerikaanse talkshow dat hij onschuldig is.

Bron: BuzzE Beeld: ANP / Getty