Hadewych Minis: ‘Het blijft onwerkelijk’

Actrice Hadewych Minis slaakt een vreugdekreet, vlak nadat ze heeft gehoord dat haar film Borgman Nederland dit jaar mag...

Lees ook

Actrice Hadewych Minis slaakt een vreugdekreet, vlak nadat ze heeft gehoord dat haar film Borgman Nederland dit jaar mag vertegenwoordigen bij de Oscarrace.”Wat cool! Wat vet! Wat leuk!! En dat nadat we in Cannes in de competitie mochten meedoen. Het blijft allemaal erg onwerkelijk.”

De 36-jarige actrice, die in de film de moeder speelt van een rijk gezin dat wordt opgeschrikt door een sinistere vreemdeling, relativeert de selectie overigens wel direct. “Je moet wel realistisch zijn over de kans die we hebben om daadwerkelijk te winnen. Dan moeten er nog flink wat stappen worden genomen. Maar ik ben wel megatrots. Alsof je kindje zojuist te horen heeft gekregen dat ‘ie voor een hele goede school is geselecteerd.”

Hollywood

Het zou Minis geweldig lijken om begin maart als genomineerde in de zaal in Hollywood te zitten. “Maar we hebben in Cannes ook gemerkt dat glamour in het echt heel anders is dan wat je je erbij voorstelt. Ik herinner me nog goed het verhaal van Paula van der Oest, die toentertijd aan de bodyguards bij de deur echt moest uitleggen dat zij serieus een van de genomineerden was. Zoiets overkomt mij ook vast als we ooit zo ver komen.”

Bron: BuzzeE Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook