Cate Blanchett verfilmt Het Diner

Actrice Cate Blanchett gaat haar regiedebuut maken met de Engelstalige verfilming van het boek Het Diner van schrijver H...

Lees ook

Actrice Cate Blanchett gaat haar regiedebuut maken met de Engelstalige verfilming van het boek Het Diner van schrijver Herman Koch. Dat melden diverse filmbladen donderdag. Het is nog niet duidelijk of zij zelf ook een van de hoofdrollen voor haar rekening neemt.

Nederlandse verfilming

Het boek, dat wereldwijd een enorme hit is, vertelt over twee echtparen die samen gaan dineren om de problemen van hun kinderen te bespreken. Regisseur Menno Meyjes heeft de Nederlandstalige verfilming onlangs afgerond. Hierin spelen Daan Schuurmans, Kim van Kooten, Jacob Derwig en Thekla Reuten de hoofdrollen. De film beleefde vorige week zijn wereldpremière op het festival van Toronto. De eerste reacties waren positief. Het Diner is vanaf begin november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Oscar

Actrice Cate Blanchett is op dit moment in de Nederlandse bioscopen te zien in de tragikomedie Blue Jasmine van Woody Allen. Als rijke vrouw die door het faillissement van haar man aan de bedelstaf raakt wordt zij alom getipt voor een Oscarnominatie. Zij won eerder al een beeldje voor haar rol in The Aviator.

Tekst: BuzzE Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook