Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Blog: BGFF

Ik voel nog steeds plaatsvervangende schaamte opkomen als ik denk aan een uitzending van DWDD, waarin Heleen van Royen v...

Blog: BGFF

Ik voel nog steeds plaatsvervangende schaamte opkomen als ik denk aan een uitzending van DWDD, waarin Heleen van Royen vertelde over het belang van het hebben van een BGFF (Best Gay Friend Forever). Het pijnlijkste interview dat dit programma ooit voortbracht. Geen nieuwswaarde, onnodig denigrerend.

Ik heb de redactie deze faux pas inmiddels allang vergeven, maar gezien de actualiteit, wil ik toch even op dit onderwerp terugkomen…

Deze zomer heb ik ongegeneerd gesmuld van het online moddergooien tussen Lady Gaga en Perez Hilton. Ooit was Perez Gaga’s BGFF, maar inmiddels kunnen die twee “F’s” wel worden geschrapt. Het begon zo: Perez ging met zijn mamma en kersverse baby op huizenjacht in New York. Hij had daarvoor een makelaar ingeschakeld en die had een paar leuke cribs voor hem uitgezocht. Eentje daarvan was, geheel toevallig, in het gebouw waar Lady Gaga ook resideert. Perez wist dat ECHT niet. Hij ging voorheen wel met haar mee de hele wereld over en naar hippe feestjes. Hij noemde haar zelfs zijn “Wifey”. Helemaal niet vreemd dat je dan nooit vraagt: “Yo Gaga, waar woon je eigenlijk?” Dat soort vragen schieten er dan gewoon bij in, snap ik volkomen.

Nietsvermoedend stapte het drietal dus The Gaga-building binnen en laat daar nu altijd wel een Little Monster (zo noemt Gaga haar fans) zonder sociaal leven rondhangen. Hij herkende Perez en gooide het ‘nieuws’ meteen op Twitter. Toevallig checkt Lady Gaga met enige regelmaat haar telefoon om te zien of zij weer ‘trending’ is, dus zij antwoordde meteen dat de fan een foto moest maken. Naar Perez twitterde zij: "Stay away from me…You are sick trying to rent an apartment in MY building!”

Sindsdien is het heel gezellig tussen die twee. Gaga’s monstertjes namen het massaal op voor hun ‘moeder monster’. De ene doodsbedreiging na de andere anti-homo tweet aan het adres van Perez en zijn baby volgde. Algauw bleek dat de twee valse katjes al langer ruzie hadden en dat Perez gemene plaatjes naar Gaga had gestuurd, toen zij net een ongeluk had gehad. Perez is namelijk een beetje kribbig de laatste tijd vanwege zijn crash-dieet (hij is inmiddels gehalveerd in omvang). Ook begrijpelijk, hij heeft gewoon honger.

Anyway, aanvankelijk was Perez heel erg aangedaan door al die haat en het einde van zijn BGF positie bij Gaga. Hij vreesde zelfs voor zijn leven, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om ongestoord door te gaan met bitchslappen. Hij plaatste laatst een (bijna) naaktfoto van Gaga, waarop ze haar hand in haar kruis houdt en schreef daaronder “Scratch that itch”. Miauwww!

Ik kijk dagelijks vol verwachting om me heen of ik die twee al rollend door de straten van Manhattan zie voorbijkomen. Werkelijk, deze digitale catfight leest weg als chicklit, aanrader! Zeker nu Elton John er een schepje bovenop heeft gedaan door te zeggen dat de peettante van zijn kinderen de weg een beetje kwijt is en dat daardoor haar muziek steeds minder wordt… Heleen had gelijk, elke vrouw heeft een BGF nodig. Mmmrrrauwwww!!!!