FashionWeek Amsterdam zinderend van start

De temperatuur was er tropisch, de champagne en het kokoswater vloeiden rijkelijk, de designertassen waren uit hun dust...

Lees ook

De temperatuur was er tropisch, de champagne en het kokoswater vloeiden rijkelijk, de designertassen waren uit hun dust bag gehaald; modeminnend Amsterdam was er klaar voor. De zomereditie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam ging donderdagavond zinderend van start met een indrukwekkende catwalkshow van Claes Iversen.

Prêt-à-porter en couture
De van oorsprong Deense Claes toonde de Nederlandse fashion peeps zijn eerste prêt-à-porter collectie met de naam II by Claes Iversen. Een meer draagbare en betaalbare lijn die net als zijn couture draait om plooien, draperieën en vouwen. Signature pieces zoals de overhemdjurk, de little black dress en de trenchcoat krijgen een vloeiende, luchtige uitstraling door enkele subtiel geplaatste plooien en naden. Ook bij de tailoring draait het om scherpe vouwen; naast de perfect gesneden colberts en pantalons brengt Iversen een versmelting van koker- en plooirok.

Rijkelijk versierd
Ook konden we weer genieten van zijn meesterlijke couture waarvoor Claes de capevorm herinterpreteerde voor volumineuze looks en rijkelijk met kristallen en bloemen bewerkte stuks liet zien. Met het creëren van deze weelderige versiersels was de ontwerper – tot ons grote geluk – wat overijverig geweest, want hij had voor alle bezoekers van de show een mooie broche achtergelaten.

 

Beeld: Peter Stigter / Ilse Kruidhof

 

Laatste nieuws

Zie ook