Zo camoufleer je deze 7 veelvoorkomende huidproblemen

Of je nu een spannende date hebt of gewoon naar je werk moet, het is bijna griezelig hoe huidproblemen uit het niets kun...

Of je nu een spannende date hebt of gewoon naar je werk moet, het is bijna griezelig hoe huidproblemen uit het niets kunnen opduiken. Vaak komen ze ook nog eens op het allerslechtste moment. Gelukkig hebben wij dé tips om deze vervelende situaties op te lossen!

Wallen

Leg een oogmasker of -gel in de koelkast, wacht tot deze koud is en smeer het op je oogleden. De lage temperatuur vermindert de zwelling, wat ervoor zorgt dat je je make-up makkelijker kan aanbrengen en een minder vermoeide uitstraling hebt. Camoufleer je wallen vervolgens met matte make-up in een neutrale kleur zoals perzik, taupe of bruin. Vermijd glanzende tinten want die benadrukken je wallen juist!

Pukkels

Als je last hebt van pukkeltjes is het belangrijk dat je je make-up aanbrengt met een borstel of kwastje. Als je de make-up met je vingers aanbrengt is de kans groot dat je de plek nog meer beschadigd. Tip: breng eerst wat concealer aan op de probleemzone en finish met een neutrale poeder. Zo blijft de make-up langer zitten en hoef je je niet continue druk te maken of iemand het plekje zal zien. 

Droge, schilferige huid

Was je gezicht met een zacht reinigingsmiddel en houd je huid gehydrateerd met een moisturizer die antioxidanten bevat. Dit zorgt ervoor dat je make-up het probleemgebied niet accentueerd maar het juist verbergt. Gebruik daarnaast bij voorkeur een hypoallergeen product zodat je huid niet nog geïrriteerder raakt.

Roodheid

Rode, geïrriteerde plekken op de huid kunnen door verschillende redenen ontstaan, zoals bijvoorbeeld door een allergische reactie. Gebruik een concealer of foundation met een gele of gouden ondertoon om dit te verbergen. 

Donkere kringen

Heb je last van donkere kringen? Gebruik dan een creamy concealer met goede dekking. Lukt het dan nog niet om ze te verbergen? Gebruik dan een neutraliserende perzikachtige kleur om de plek op te lichten. 

Oneffen huidpigmentatie

Camoufleer donkere plekken met een concealer en een foundation. Kies voor een concealer die ten minste een of twee tinten lichter is dan je eigen huidkleur. Voor de foundation is het belangrijk om te kiezen voor een kleur die bij je eigen huidkleur past. Let hierbij goed op de ondertoon van je huid! Beeld: Getty

Laatste nieuws