7 Beautyfoutjes die je selfies verpesten

Of je nou een selfiestick erbij pakt of hem uit de losse pols maakt: In het selfietijdperk anno nu is je Instagram-accou...

Of je nou een selfiestick erbij pakt of hem uit de losse pols maakt: In het selfietijdperk anno nu is je Instagram-account niet compleet zonder een kiekje van jezelf. Maar zorg er wel voor dat je onderstaande make-upfoutjes voorkomt, deze kunnen je selfies namelijk behoorlijk kraken…

Zwarte kringen

Om een open en frisse blik te creëren, is een goede concealer een must. Hiermee kun je de donkere kringen onder je ogen wegwerken. Hierdoor krijgt je hele uitstraling een boost.

Geen lippenbalsem

Of je nou wel of geen lipstick draagt op je selfie: het is altijd slim om een lippenbalsem te gebruiken. De cameralens ziet namelijk alles, dus ook als je droge velletjes op je lippen hebt. En dat wil je natuurlijk niet.

Alleen mascara op je bovenwimpers

Om je ogen te laten spreken, breng je zowel op je boven- als onderwimpers mascara aan. Dit legt de focus op je ogen en geeft je een intensere look. Je kunt er voor kiezen om boven wat meer mascara te dragen dan onder.

Zwartbruine mascara

Om de meest intense ooglook te creëren, moet je de meest zwarte mascara gebruiken die je kunt vinden. Door kleurverzadiging van je camera kunnen lichtere wimpers soms wegvallen, waardoor de focus op je sprekende ogen verdwijnt.

Geen blush of bronzer

Door de flits van je camera kan je gezichtskleur soms flets uitvallen. Breng een gezonde gloed aan door een peachy blush op je wangen te poederen.

Primer skippen

Dit lijkt misschien een overbodige stap in je beautyroutine, maar dat is het zeker niet. Door een laagje primer onder je foundation ziet je huid er stralender en gezonder uit. Plus je foundation blijft de rest van de dag beter zitten.

Zwarte oogpotlood

Door een zwarte oogpotlood lijken je ogen optisch kleiner. Je kunt beter voor een zachte, lichte kleur kiezen om je waterlijn in te kleuren. Hierdoor is je blik frisser en minder hard.

Bron: Women’s Health / Beeld: Sanoma Beeldbank

Tekst: Carolien Tsao

Laatste nieuws