Recept: california rolls van Michaella Krajicek

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinse...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de california rolls van tennisster Michaella Krajicek. Een ideaal gerecht voor een ‘bijklets-avondje’ met vriendinnen, maar ook erg leuk om samen te maken!

Ingrediënten

Voor 30 stuks

– 500 gr sushirijst
– 600 ml water
– 1 avocado
– 1/2 komkommer
– 4 eetlepels mayonaise
– 90 gr surimi (imitatie krab)
– 4 nori vellen
– 2 1/2 eetlepel (zwarte) sesamzaadjes
– 4 eetlepels tobiko (viskuit)

Keukenspullen

– Bamboematje
– Eventueel een rijstkoker

Bereiding

De sushirijst

Spoel de rijst af in een zeef en laat deze vervolgens 10 minuten staan in een pan met een dikke bodem. Voeg vervolgens het water toe en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst (mét deksel) 2 minuten op hoog vuur, 5 minuten op middelhoog vuur en 12 minuten op laag vuur. Haal daarna de deksel van de pan en dek deze af met een schone theedoek. Daarna leg je de deksel weer op de pan en laat je alles nog eens 15 minuten staan.

Sushi vulling en rollen

Snijd de komkommer in lange, smalle repen en de avocado in dunne plakjes. Snijd ook de surimi fijn en meng deze met de mayonaise. Leg vervolgens een nori vel op het bamboe matje en verdeel er met natte handen een dun laagje rijst over. Let erop dat je aan de onderkant van het vel 1 centimeter overhoud. Druk de rijst aan, strooi er wat sesamzaadjes overheen en draai het vel voorzichtig om.

Verdeel op 1/3 van de bovenkant in een lijn een lepel van de surimi en mayonaise mix. Leg er vervolgens 1 á 2 reepjes komkommer en 1 tot 3 plakjes avocado op. Rol het vel stevig op met behulp van het bamboe matje. Snijd elke rol in rolletjes van 2 centimeter. Garneer tot slot elk stukje met wat tobiko.

Bon appétit!

Laatste nieuws

Zie ook