Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

John Galliano moet dit bedrag aan Dior betalen

Na zijn ontslag bij Dior in 2011 nam ontwerper John Galliano een advocaat in de arm om een schadevergoeding aan te vecht...

John Galliano moet dit bedrag aan Dior betalen

Na zijn ontslag bij Dior in 2011 nam ontwerper John Galliano een advocaat in de arm om een schadevergoeding aan te vechten bij het Franse modehuis. De rechtbank dacht daar echter heel anders over.

Schadevergoeding

Toen de beruchte video opdook waarin de ontwerper onder invloed racistische en antisemitische uitspraken deed, leidde tot zijn ontslag als creative director bij het modehuis en dat hij enige tijd uit de mode stapte. In korte tijd sprak de gehele modewereld schande van de ontwerper. De 53-jarige ontwerper huurde na zijn ontslag een advocaat in, die naar verluidt tussen de 2,4 en 13 miljoen euro zou eisen wegens onrechtmatig ontslag.

De rechtbank denkt daar echter anders over en kwam met het oordeel dat Galliano een symbolische euro moet betalen aan zowel Dior als zijn eigen label, zo meldt Women's Wear Daily.

Drugsverslaving

Galliano heeft in de rechtszaal verklaard dat zijn bazen bij Dior op de hoogte waren van zijn alcohol- en drugsverslaving. "Ze wisten dat het niet goed met me ging. Ik slikte valium om de dag door te komen." De ontwerper zegt gedurende de jaren als creatief directeur onderschat te hebben dat het grote succes van een bedrijf ook psychische gevolgen kan hebben. "Er was altijd meer werk, meer verplichtingen, meer druk. Het was een gevaarlijke spiraal en er was weinig controle."

Het is niet bekend of Galliano en zijn advocaat nog in beroep gaan in de zaak. De ontwerper wilde geen commentaar geven op het oordeel van de rechtbank.

Maison Martin Margiela

Na zijn beruchte ontslag, maakt John Galliano nu eindelijk een doorstart met zijn carrière en wel bij Maison Martin Margiela.

“Margiela is klaar voor een nieuwe charismatische, creatieve ziel. John Galliano is een van de grootste en meest onbetwiste talenten aller tijden. Een unieke, uitzonderlijke couturier die de modewereld altijd uitdaagt en blijft innoveren. Ik kijk uit naar zijn terugkeer”, zegt Renzo Rosso eigenaar van moederbedrijf Only The Brave in een verklaring.

Beeld: Getty