Hot story: Het lolly-dieet sucks!

Van plastische chirurgie tot de meeste uiteenlopende diëten. Er goed uitzien is van belang in Hollywood en de celebs doe...

Lees ook

Van plastische chirurgie tot de meeste uiteenlopende diëten. Er goed uitzien is van belang in Hollywood en de celebs doen er dan ook alles aan om dit te verwezenlijken. Momenteel is de A-list in de ban van het lolly-dieet. Maar hoe veilig en verantwoord is het?

Hoodia

Wat deze lolly’s zo effectief zou maken, is het Hoodia-extract, wat gebruikt werd door inheemse groepen uit Zuid-Afrika om te overleven in de woestijn. Het extract zou de eetlust onderdrukken en tegelijkertijd een energieboost geven. Celebrities als Hailey Baldwin, Madonna en Paris Hilton schijnen fan te zijn.

Harde bewijzen

Het klinkt als een geweldig nieuw afslankmiddel maar toch zijn geen harde bewijzen. Voedingsdeskundige Amanda Ursell meldt: “Betrouwbare studies die aantonen dat het werkt of veilig is, zijn er niet. Zelfs als het werkt in plantvorm, weet je niet hoe puur de hoodia is. Het product zou enkel sporen van hoodia of hoodia van slechte kwaliteit kunnen bevatten”. Wel wees onderzoek uit dat sommige soorten hoodia gevaarlijk zijn als je hartklachten hebt en dat het schadelijk kan zijn voor de lever.

Lees het hele artikel in de nieuwe Grazia, die vanaf morgen in de winkels ligt!

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook