4x Healthy food dat slechter is dan McDonald’s

In onze pogingen om gezond te eten en slank te worden en blijven mijden we vaak bepaalde producten – denk aan brood, pas...

Lees ook

In onze pogingen om gezond te eten en slank te worden en blijven mijden we vaak bepaalde producten – denk aan brood, pasta, frisdrank en chips – om ons des te meer te goed te doen aan gezondere alternatieven.

Snel naar de supermarkt rennen voor een maaltijdsalade of een bakje sushi lijkt vaak een goede oplossing als je weer eens geen zin of tijd hebt om te koken. De snoepjes en nachos met kaas in de bioscoop loop je straal voorbij en je kiest voor een bakje popcorn. Maar wist je dat veel deze ‘gezonde’ opties eigenlijk slechter voor je zijn en meer calorieën bevatten dan een McDonald’s cheeseburger van 304 calorieën?

Bioscooppopcorn
Tijdens je bezoekje aan de bios, wil je niet meteen grijpen naar het eerste de beste pak M&M’s of zak snoep. In plaats daarvan denk je popcorn als een gezond alternatief te kiezen. Wist je dat een medium bak popcorn 431 calorieën en 20 gram vet bevat. Met een large bak popcorn zit je al gauw boven de 1000 calorieën en 41 gram vet.

Smoothies
Vruchtensmoothies zijn al een hele tijd de lieveling in de health food wereld. Hoewel smoothies gemaakt zijn met gezonde ingrediënten, moet je je niet laten misleiden door te denken iets met de naam “smoothie” goed voor je is. Sommige smoothies zijn gemaakt met veel (toegevoegde) suikers of calorierijke ingrediënten zoals volvet ijs. Het beste is om zelf thuis een smoothie te maken, zodat je precies weet wat er in zit.

Voorverpakte salades
De salades bevatten gemiddeld 412 calorieën en 20,3 gram vet. Er zijn zelfs voorverpakte salades die meer calorieën bevatten dan een Big Mac én een medium portie Franse Frietjes! Veel salades danken hun hoge caloriegehalte aan de dressing. Bovendien verschaften de etiketten op de verpakkingen van deze salades geen duidelijke informatie over het aantal vetten, de hoeveelheid suiker en zout.

Sushi
Volgens de Amerikaanse diëtiste Rachel Beller krijg je met een gemiddelde sushi lunch veel meer calorieën en koolhydraten binnen dan zou je denken. Vooral de niet traditionele sushi zoals een California roll zijn grote boosdoeners. Dan heb je nog de soorten sushi waar mayonaise in verwerkt zit of zelfs de soorten die gefrituurd zijn!

Over het algemeen is sushi gezond, maar niet zo gezond als iedereen je altijd doet geloven. Een portie van 10 stukken (gemengde) sushi kan al snel zo’n 500 – 800 calorieën bevatten. Wat daar nog bijkomt is de hoeveelheid sodium die je binnenkrijgt. Dat zit sowieso in de rijst verwerkt maar er kan ook ontzettend veel sodium in je sojasaus zitten. (Bron: Sushitimes)

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook