Grammy nominaties beste album bekend

Beyoncé, Sam Smith en Pharrell Williams zijn genomineerd voor de Grammy Award voor het beste album van het jaar. Ook Ed...

Lees ook

Beyoncé, Sam Smith en Pharrell Williams zijn genomineerd voor de Grammy Award voor het beste album van het jaar. Ook Ed Sheeran en Beck behoren tot de kanshebbers voor de felbegeerde muziekprijs.

Album

De Recording Academy liet de media in spanning wachten op nominatie van de meest prestigieuze Grammy. De kanshebbers in de andere 82 categorieën waren vrijdag al bekendgemaakt, maar op de genomineerden voor de prijs voor het beste album van het jaar moest het publiek lang wachten.

De vijf genomineerde platen zijn Girl (Pharrell Williams), Morning Phase (Beck), In The Lonely Hour (Sam Smith), X (Ed Sheeran) en het vijfde studioalbum van Beyoncé. De nominaties werden vrijdagavond in de special A Very Grammy Christmas op de Amerikaanse zender CBS onthuld.

Pharrell

Omdat Pharrell Williams als producer aan de albums van Beyoncé en Ed Sheeran heeft meegewerkt, kreeg hij er op de valreep drie nominaties bij. De Happy-zanger maakt in totaal kans op zes Grammy Awards en gaat daarmee Sam Smith en Beyoncé voorbij.

De Grammy’s worden op 8 februari voor de 57e keer uitgereikt. Ook Dj Tiësto is met zijn remix van het nummer All Of Me van John Legend in de race voor de Grammy in de categorie Best Remixed Recording, Non-Classical.

Lees ook: Pharrell krijgt ster op Walk Of Fame

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook