Trijntje Oosterhuis laat Songfestival lied horen

Trijntje Oosterhuis heeft vandaag in het radioprogramma TROS Gouden Uren bekend gemaakt met welk nummer ze Nederland gaa...

Lees ook

Trijntje Oosterhuis heeft vandaag in het radioprogramma TROS Gouden Uren bekend gemaakt met welk nummer ze Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het lied heet Walk Along.

Catchy

Trijntje, die tijdens het Songfestival de artiestennaam Traincha gebruikt, schuift aan bij Daniel Dekker in de studio om te vertellen over het nummer. De zangeres was vooraf best gespannen, zo gaf ze toe aan de discjockey: “Ik voel de spanning borrelen”, aldus Trijntje. De zangeres gaf al eerder aan er ontzettend veel zin in te hebben. “Ik vind het een eer, ik hoorde ook zulke goede verhalen van collega’s dus ik dacht: waarom niet?” Trijntje vindt het nummer fris, catchy en anders dan je van haar zou verwachten.

Kracht

Het nummer is geschreven door Anouk, die zelf twee jaar geleden als negende eindigde op het Songfestival met het nummer Birds. Volgens Oosterhuis kreeg ze veel kracht van van de blonde zangeres, die haar tijdens de opnames van het nummer bijstond. “Ze gaat ook zeker mee naar het Songfestival”, onthult Oosterhuis.
Vrijdagavond zal ze het nummer voor het eerst live zingen, bij talentenjacht The Voice of Holland op RTL4.

Beeld: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook