9-Jarig meisje schrijft brief aan homoseksuele docent

Als onderdeel van anti-pestweek kwam een leraar van een Britse basisschool uit de kast voor een klas vol kinderen. Een 9...

Lees ook

Als onderdeel van anti-pestweek kwam een leraar van een Britse basisschool uit de kast voor een klas vol kinderen. Een 9-jarig meisje schreef hem de meest hartverwarmende brief ever.

Zijn eigen verhaal

“Ik vroeg wie ooit het woord ‘homo’ als scheldwoord had gehoord. Bijna iedere leerling in de klas stak zijn hand op. Ik stond perplex”, vertelt de leraar aan Pink News. “Toen ik vroeg wie dacht dat homo’s of lesbiennes op één of andere manier fout zaten, gingen weer bijna alle handen in de lucht.”

Na overleg met het schoolhoofd besloot de docent zijn verhaal te delen met de klas. Zijn verloofde is namelijk een man. “De reactie was fantastisch. Er viel een stilte en de kinderen keken een beetje geschokt. Ze vroegen of ik een vriendje had en gingen na een paar minuten gewoon weer verder met de les.”

Brief

Een van de kinderen schreef een ontroerende brief aan haar meester. “De brief bezorgde tranen in mijn ogen”, vertelt hij. Dat begrijpen wij volkomen! Je leest de brief hieronder:

Beste meneer R,

Ook al ben je homo, ik zal je altijd blijven behandelen zoals ik nu doe. Ik denk nog op dezelfde manier over jou als eerst. Je bent een geweldige leraar en ik zou je met de volgende woorden omschrijven: geweldig, buitengewoon, fantastisch, briljant, awesome en dapper.

Dapper zeg ik omdat je een persoonlijk geheim met ons hebt gedeeld, wat erg dapper was. Je hoeft niet bang te zijn, want ik weet dat iedereen in de klas er hetzelfde over denkt als ik.

Van A, xx

P.S. Meneer R, we zijn trots op je.

Beeld: Twitter (@Independent)

Tekst: Carolien Tsao

Laatste nieuws

Zie ook