Plus-size modellen poseren naakt

Dit moet je even zien. Prachtige curvy vrouwen poseren in hun nakie voor modefotografe Victoria Janashvili.  Koffietafel...

Lees ook

Dit moet je even zien. Prachtige curvy vrouwen poseren in hun nakie voor modefotografe Victoria Janashvili. 

Koffietafelboek

Ook Victoria Janashvili probeert het in modeland bij de fashion crowd in de oren te knopen: weg met te dunne modellen, hallo vrouwen met rondingen. Zoals jij en ik. Vrouwen in allerlei soorten en maten. Dit doet ze met haar koffietafelboek Curves, waarin onder meer plus-size modellen Denise Bidot en Marina Bulatkina worden geportretteerd. Bekijk de beelden hieronder. 

Verschuiving

Er is een verschuiving gaande in modeland, van superslanke modellen naar knapperd met een maatje meer. En imperfecties. Zo poseerde Lara Stone poedelnaakt, nadat ze was bevallen van haar kindje. Note: zónder Photoshop! Victoria’s Secret die haar campagne heeft aangepast na alle ophef en besloot in te spelen op de behoefte verschillende maten en lichamen in de modewereld te laten zien. En natuurlijk de Amerikaanse Vogue, die onlangs ook voor de vollere vrouw koos. En dat terwijl het magazine, met Anna Wintour aan het roer, erom bekend staat enkel met magere modellen te werken.

Lees ook: Keira Knightley vecht tegen Photoshop

Beeld: Victoria Janashvili

Laatste nieuws

Zie ook