8 x De gekste competities ter wereld

Veel mensen houden wel van een spelletje en dan vooral van het winnen! Dat er veel competities zijn, is dan ook niet gek...

Lees ook

Veel mensen houden wel van een spelletje en dan vooral van het winnen! Dat er veel competities zijn, is dan ook niet gek. Toch zijn deze competities wel héél apart. Zou jij eraan meedoen?

Wedstrijdje kruipen

Voornamelijk in China zijn de baby crawling competities erg populair. In de grootste race deden maar liefst 451 baby’s mee.

Luchtgitaar kampioenschappen

Sinds 1966 worden er luchtgitaar kampioenschappen gehouden in Finland. Je hebt er wel heel veel fantasie voor nodig…

Huilende baby competities

Elk jaar maken student-sumo’s in Japan baby’s aan het huilen door geluiden te maken en gekke gezichten te trekken. Men zegt dat ze de baby’s met deze traditie zegenen.

Bee-wearing wedstrijden

Deze wedstrijden worden regelmatig in China gehouden. De winnaar wordt bepaald aan de hand van het gewicht van het totaal aantal bijen op het lichaam. De recordhouder droeg ongeveer 350.000 bijen!

Worm-verzamel competities

Bij deze competitie krijgen de deelnemers ieder een stuk grond, waar zij zoveel mogelijk wormen moeten verzamelen. Een 10-jarig meisje verzamelde er maar liefst 567…

Kakkerlak-races

Naast de baby-races zijn er ook races met kakkerlakken. In Australië is dit nog best een groot evenement en nemen mensen hun eigen kakkerlakken mee.

De mooiste baarden en snorren

Naast races zijn er ook aparte schoonheidswedstrijden. Zo ook de baard- en snor competities, waar je de gekste bhaardossen ziet langskomen.

Teen worstelen

Natuurlijk zijn er ook aparte versies bedacht op het klassieke handje drukken. Je kan ook gewoon je voeten gebruiken…


Beeld: Youtube

Laatste nieuws

Zie ook