Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia's weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do’s voor het weekend. Van fe...

Grazia's weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do’s voor het weekend. Van festivals, feesten en markten tot shop adressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Deze week: Het weekend van 17 & 18 januari.

Zien

The Theory of Everything

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Stephen Hawking. In de jaren ´60 studeert Stephen Hawking (Eddie Redmayne) aan de Universiteit van Cambridge. Hij raakt daar verliefd op Jane Wilde (Felicity Jones). Maar als Stephen te horen krijgt dat hij ALS heeft en nog maar twee jaar te leven heeft, stort zijn wereld compleet in. Het slechte nieuws weerhoud het koppel er niet van om te trouwen. Als Stephen langzaam aftakelt en daardoor ook zijn stem verliest, besluit Jane om een spraakcomputer voor hem te ontwikkelen, zodat hij zijn werk toch kan voortzetten. Je pinkt ongetwijfeld bij deze film een traantje weg!

Dansen

Eurosonic Air

Jaarlijks komen er zo’n 3000 bezoekers af op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Eurosonic Air is het gratis gedeelte van het festival. In diverse cafeetjes treden bandjes op. Van woensdag 14 januari t/m zaterdag 17 januari kun je hierheen en drankje en een dansje doen. Gezellig!

Doen

Schaatsen

Het mag dan niet sneeuwen, maar schaatsen kan je altijd wel doen in de winter. Bijvoorbeeld bij het Kurhausplein in Den Haag. Geen zin in schaatsen? Dan kan je altijd ook nog plaatsnemen op één van de verwarmde terrassen rondom het plein en Glühwein drinken en genieten van het uitzicht.

Bezoeken

Generation 2015

Op woensdag 21 januari heeft Generation 2015 een popup-expositie die de snelheid laat zien van deze generatie. Alles in de expositie is gemaakt door 26 jonge creatievelingen, verschillende onderwerpen komen aan bod: Van 3D kunst tot graphic design en van fotografie tot mode. Elke deelnemer wordt door middel van hun achternaam aan een letter uit het alfabet gekoppeld. Wil je de tentoonstelling zien? Dan moet je die woensdag snel zijn, want voordat je het weet zijn de 180 minuten om en is de tentoonstelling weg.

Fijn weekend!