Haal nooit meer je dagcrème uit het potje met je vinger

Crème opdoen is vast een onderdeel van je dagelijkse routine, maar haal vanaf nu nooit meer je crème uit het potje met j...

Lees ook

Crème opdoen is vast een onderdeel van je dagelijkse routine, maar haal vanaf nu nooit meer je crème uit het potje met je vinger. Elke keer als je dit doet stop je namelijk bacteriën in het potje en dit is slecht voor je huid.

Smeren

De crème met je vingers op je huid smeren is geen probleem, maar als je iedere ochtend met je vingers de crème uit het potje haalt, voeg je elke keer schadelijke bacteriën aan de crème toe. Hierdoor verzorg je je huid niet op de juiste manier en kan je er zelfs puistjes, irritatie en rode vlekken van krijgen.

Wat te doen

Stop vooral niet met smeren, want je huid dagelijks insmeren is ontzettend goed: het hydrateert en verwent je huid. Het makkelijkste is om voortaan een dagcrème te kopen in een pompje. Is jouw favoriete crème alleen te koop in potjes? Gebruik dan een lepeltje om de juiste hoeveelheid crème uit het potje te halen. Zorg er wel voor dat je het lepeltje elke keer schoon maakt, want anders komen de bacteriën alsnog in je crème terecht.

Lees ook: Hét verschil tussen een BB, CC en DD crème

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

Zie ook