Hoe slecht is het om na 20.00 uur nog te eten?

Je werkt te lang door of zit nog in een gezellig gesprek, die je écht niet wilt onderbreken. Iedereen maakt het weleens...

Lees ook

Je werkt te lang door of zit nog in een gezellig gesprek, die je écht niet wilt onderbreken. Iedereen maakt het weleens mee: te laat aan je avondmaal beginnen. Maar hoe erg kan het zijn?

Spijsvertering

Nou, het kan de kans op een hartaanval vergroten en zorgen dat je een onrustige nacht tegemoet gaat, zo meldt directeur Jaclyn London van het Good Housekeeping instituut. Wanneer je slaapt, werkt je spijsverteringssyteem trager, omdat je metabolisme (stofwisselingsssyteem) een rust stadium ingaat. Het duurt dan langer voordat je vol-gevoel weggaat. Je kunt dit vermijden door een half uur te wachten met eten en dan pas je bed in te gaan.

Ontbijt

Ook kan dit ervoor zorgen dat je de volgende ochtend geen trek heb in ontbijt en laat het ontbijt nou net de belangrijkste maaltijd van de dag zijn. Aangezien het ervoor zorgt dat je weer met volle energie je dag tegemoet kunt gaan. Die missen is dus geen optie.

Lees ook: Onthuld: wat is beter, vers of bevroren eten?

Beeld: Sanoma beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook