Toffee tijd

Gingen de ijsmakers van Hertog eerder in de weer met stroopwafels en speculaas, nu viel hun oog op zachte toffee. Voor d...

Lees ook

Gingen de ijsmakers van Hertog eerder in de weer met stroopwafels en speculaas, nu viel hun oog op zachte toffee. Voor de nieuwe smaak verrijkten ze hun superromige amandelroomijs (op basis van vanille) met een sticky karamel-toffeesaus en crunchy stukjes gekarameliseerde amandel. Toffee Tijd werd de nieuwe oogappel genoemd.

Hertog promoot zijn Toffee Tijd-ijs met easy feestrecepten die ik je zo voor de paasdagen niet wil onthouden. Vet voor de kids zijn de homemade chocoladebakjes. Stoer is de dubbele espresso met het crunchy ijs voor als je bruncht met vrienden. En indruk maken bij je schoonfamilie doe je met de gevulde briochebroodjes.

Home made chocoladebakjes met Toffee Tijd

500 g pure chocolade (lijkt veel, maar zie tip!)
hagelslag
4 royale bollen Hertog Toffee Tijd-ijs
extra nodig: 4 kommetjes en magnetronfolie

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (laat het niet warmer dan 31°C worden). Doe de hagelslag in een grote kom.
Zet 4 schaaltjes op zijn kop en bekleed de buitenkant met magnetronfolie. Verdeel het chocolademengsel over de buitenkant van de kommen (dus op het folie). Druk het goed aan, zodat er chocoladekommetjes ontstaan. Haal ze direct door de hagelslag. Laat de chocolade op een koele plaats hard worden.
Haal de chocoladekommetjes uit de kommen, verwijder de folie en schep in elk chocoladekommetje een royale bol toffee tijd.

Tip: Je hebt voor de chocoladebakjes veel chocolade nodig. Je hoeft de overgebleven chocolade niet weg te gooien, die kun je weer laten stollen en bewaren voor een ander chocoladegerecht.

Dubbele espresso met Toffee Tijd

4 kopjes verse dubbele espresso
4 bolletjes Hertog Toffee Tijd

Zet 4 kopjes dubbele espresso en schep in iedere kopje een bolletje ijs.

Briochebroodjes met Toffee Tijd

4 briochebroodjes (banketbakker)
4 bolletjes Hertog Toffee Tijd
poedersuiker
extra nodig: 4 eierdopjes

Bereidingswijze:
Snijd de briochebroodjes open. Doe de onderkanten in de 4 eierdopjes. Schep 4 kleine bolletjes Hertog Toffee Tijd en doe op elke onderkant een bolletje. Zet de bovenkant van het broodje op het bolletje. Bestuif de broodjes eventueel nog met poedersuiker en serveer ze meteen.

Tip Je kunt ook briochebrood van de supermarkt nemen. Snijd van het brood 2 dikke plakken en halveer ze zodat je 4 vierkanten krijgt die je kunt opensnijden.

Laatste nieuws

Zie ook