Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: Thaise noedelsoep van Miljuschka Witzenhausen

Om de week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpr...

Recept: Thaise noedelsoep van Miljuschka Witzenhausen

Om de week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de Thaise noedelsoep van foodie Miljuschka Witzenhausen.

Ingrediënten

1 ui, gehalveerd2 teentjes knoflook, gekneusd2 cm gemberwortel, in plakjes1 liter krachtige vleesbouillon van tabletten2 rode pepers, in reepjes1 kaneelstokje125 g Chinese eiermie300 g bieflapjes, in flinterdunne plakjes3 bosuitjes, in ringetjes2 tomaten, ontveld, in reepjes100 g taugé15 g verse koriander, grof gehakt3 eetlepels Thaise vissaus of sojasaus

bereiden

Verhit een pan op hoog vuur. Rooster de ui, knoflook en gember in ca. 2 minuten. Voeg de bouillon met de peperreepjes en het kaneelstokje toe. Laat de bouillon ca. 30 minuten trekken. Laat de mie wellen volgens de gebruiksaanwijzing en laat het in een vergiet uitlekken. Schep in vier grote soepkommen wat mie, vleesplakjes, bosui, tomaat, taugé en koriander. Breng de bouillon aan de kook en voeg vissaus of sojasaus en zout en peper naar smaak toe. Schep de kokende bouillon op de ingrediënten in de soepkommen. Door de hitte van de bouillon wordt het vlees direct gaar. Serveer direct.