Steph over…. Fitspiration

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Wie op de calorieën let, drinkt tijdens een avondje uit hoogst waarschijnlijk wodka spa rood (met een citroentje, om er nog wat van te maken). Het magerste alcoholisch drankje out there. Wist ik niet, maar dat heb ik onlangs geleerd van mijn vriendinnen, die door een ringetje te halen zijn. Zat ik dan, met m’n bier en gin-tonic. Daar word je dus niet echt knapper van.

Ik heb diezelfde vriendinnen trouwens vaak genoeg aan de G&T & bitterballen gezien, maar soms hebben ze zin om wat verantwoordere keuzes te maken. Iets waar ik wat van kan leren. (Dat een glas water er niet in komt als ze met mij mee op stap zijn, weten ze onderhand. En dat thuis blijven ook geen optie is, heb ik hen als een mantra meegegeven.)

En toen bladerde ik laatst door een blad waar Fajah Lourens haar sportverhaal deed. Zo las ik dat ze een TL-lamp had aangeschaft, zodat ze haar lijf extra goed kan bekijken en er geen putje aan haar aandacht ontsnapt. Of dat ze bij een stukkie chocola een extra blokkie gaat rennen. Ondertussen zag ik een Instagrampost van een health guru voorbijkomen met weer een of andere groene groente onder haar neus, postte een anderefoodie een recept voor een suikervrij ontbijt en werd ik doodgegooid met de sportschoolselfies van mijn halve Instagramlijst.

Het promoten van bier en bitterballen is gek, want wie wil de fitte mens nu aan iets ongezonds helpen? Maar alléén maar bezig zijn met sporten, ultra clean eten en bang voor suiker zijn, is óók ongezond. Hoor. Ik verdenk sommige gevallen serieus van orthorexia nervosa. Dat houdt dus in dat iemand een obsessie heeft voor gezond eten. Een klap van de molen, maar dan de andere kant op, zeg maar. En ja, laat nu net de halve bevolking in de ban zijn van gezond eten, maar ik hoop alleen dat we door deze positieve health trend de obsessieve gevallen niet uit het oog verliezen.

Ik ben trouwens de eerste die toegeeft dat ze juist wat meer de fitheid op moet zoeken, dus heb ik dat ook maar op de redactie geopperd. Die waren het met me eens. Nu gaan we dus een body challenge doen met het team, een intensieve training inclusief persoonlijk voedingsplan, zodat we met z’n allen vancouch potatoes naar verantwoorde fitgirls gaan. Nog net op tijd voor de zomer. Onze ervaringen tijdens de challenge kun je overigens lezen op deze website en dat wordt lachen geblazen. Verwacht veel gevloek en geklaag. Ondertussen zal ik iedereen zo nu en dan een bitterbal serveren, om te kijken hoe ze reageren. Bij een acute angstreactie bel ik meteen de dokter, beloofd!

Lees ook: Steph over… De geur waar iedereen complimenten over krijgt

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws