7 Dingen die je moet weten als je gaat samenwonen

Denk je erover om te gaan samenwonen met je lover? Dan is het wel zo leuk als dit voor langere tijd is. Om je te helpen...

Lees ook

Denk je erover om te gaan samenwonen met je lover? Dan is het wel zo leuk als dit voor langere tijd is. Om je te helpen hebben we 7 zaken op een rij gezet waarvan het handig is om deze van tevoren te bespreken.

1. Wat verstaat ieder van jullie onder “personal space“?
Iedereen heeft een plekje voor zichzelf nodig. De een heeft voldoende aan zijn eigen hoekje met spulletjes in de badkamer, de ander moet zich kunnen terugtrekken in een aparte ruimte en daar met rust gelaten kunnen worden. Spreek dit naar elkaar uit en zorg dat je genoeg ruimte hebt voor je inner peace.

2. Zorg voor échte quality time
Quality time is niet naast elkaar op de bank zitten en uren door je Instagram en Facebook scrollen. We denken graag van wel, maar nee. Zorg daarom dat de tijd die je thuis samen door brengt écht tijd voor jullie twee is. Leg je telefoon weg, kook samen en plan een filmavond.

3. Over koken gesproken …
Ben jij de beste in de keuken van jullie tweeën? Zorg er dan voor dat jij niet degene bent die áltijd kookt. Wissel dit af, ook al is de ander minder goed in koken. Ontdek samen nieuwe gerechten en geef de ander de kans om te leren.

4. Respecteer elkaars schema
Je boyfriend die tot in de late uurtjes in de horeca werkt terwijl jij tijdens kantooruren op scherp moet staan? Dit wist je van tevoren. Wees niet geïrriteerd als hij ’s nachts laat thuis komt en jij ligt te slapen. Leg een late night snack voor hem klaar, daar scoor je punten mee!

5. Neem alvast afscheid van je spullen
Hoeveel sentimentele waarde sommige spullen ook hebben, je kunt niet van je lover verwachten dat hij je doos vol met kaalgeschoren barbies net zo veel waardeert. Wees selectief in wat je mee gaat nemen, het huis is van jullie allebei.

6. Je partner is geen huisgenoot
Dus ruim je troep op en houd het netjes. Toen je nog met huisgenoten samenwoonde, was het niet erg als je steeds de vuile vaat liet staan, lawaai maakte of je spullen overal liet slingeren. Voor je partner is dit een ander verhaal, hij heeft je liefde en respect nodig. Waar je huisgenoten bleven, zal hij vertrekken.

7. Vergeet niet om seks te hebben
Thuis is waar je kunt neerploffen op de bank in je meest comfy joggingbroek. Thuis is waar je moe kunt zijn. Wen niet te veel aan deze routines en maak energie vrij om seks te blijven hebben.

Lees ook: Het geheim van mensen die in de ochtend sporten

Bron: Cosmopolitan

Laatste nieuws

Zie ook