Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mensen die elke dag seks hebben zijn gezonder, vrolijker en creatiever

Elke dag seks? Sommige mensen moeten er niet aan denken, maar blogger Brittany Gibbons was benieuwd wat dit deed met haa...

Mensen die elke dag seks hebben zijn gezonder, vrolijker en creatiever

Elke dag seks? Sommige mensen moeten er niet aan denken, maar blogger Brittany Gibbons was benieuwd wat dit deed met haar lichaam en ging op onderzoek uit. Dit vond haar vriend vast geen probleem. Haar missie? Elke dag seks hebben voor een jaar lang en haar bevindingen bijhouden op haar blog.

Gezonder en vrolijker

"Ik raakte uit mijn sleur, het was het moment op de dag dat ik rust had. Ik had eindelijk weer echte gesprekken met mijn man en hij luisterde echt naar me en keek niet stiekem naar de televisie," zegt ze. Door het hebben van seks stijgt je zelfvertrouwen. Volgens de universiteit van Texas is het hebben van zelfvertrouwen ook gezond voor je hele lichaam. Zo zou je een lagere bloeddruk hebben, minder kans op een hartaanval en minder stress aanvallen krijgen. Ook krijg je er een gezonde uitstraling van, wat je vrolijker maakt. En er is niets mooier dan een vrouw die zelfvertrouwen uitstraalt. Ook schijn je volgens de universiteit van Newcastle creatiever te zijn, wanneer je elke dag seks hebt, want volgens de universiteit hebben kunstenaars het hoogste aantal bedpartners. Dat kan geen toeval zijn.

Lees ook: 8x Dingen die hij wil dat je in bed doet, maar niet durft te zeggen

Beeld: Sanoma