Zo krijg je nóóit meer rode bultjes na het scheren

Als je waxen niet aandurft, blijft er maar één optie over: scheren. Niet echt onze favoriete hobby. Al helemaal als het...

Lees ook

Als je waxen niet aandurft, blijft er maar één optie over: scheren. Niet echt onze favoriete hobby. Al helemaal als het niet zo glad wordt als je zou willen, of als je daarna rode bultjes krijgt… Een voormalig stripper onthult aan Daily Mail hoe je ervoor zorgt dat je altijd een glad huidje hebt zónder rode bultjes en irritatie.

Stappenplan:

1. Zorg dat er over het gebied dat je gaat scheren enkele minuten warm water loopt zodat de haartjes zacht worden. Onder de douche is het makkelijkst.

2. Schrubben. Let op: bij je ‘intieme zones’ is dit geen goed plan.

3. Het gebied insmeren met babyolie of kokosolie. Hierdoor is je huid extra glad als je gaat scheren en krijg je het beste resultaat.

4. Smeer vervolgens het gebied in met scheerschuim. De ex-stripper adviseert vochtinbrengende scheerschuim voor mannen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het gezicht, waardoor het zachter is.

5. Dep met wat alcohol op het geschoren gebied. Zo dood je de bacteriën en sluit je de poriën na het scheren. Deze stap is niet noodzakelijk, maar wel een goede tip voor de die hards.

6. Dit klinkt een beetje ongebruikelijk, maar het valt te proberen. Gebruik een rol deo, het liefst zonder alcohol erin. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat schuren en voorkomt bultjes. Een goede bodylotion zonder parfum of babyolie kan natuurlijk ook.

Met deze tips ben je helemaal klaar voor de volgende rokjesdag. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook het beste resultaat. Succes! Enne, nog een tip: als je de tijd hebt, zorg dan dat je geen strakke kleding aantrekt na het scheren.

Lees ook: Hip of Horror: Vrouwen die hun gezicht scheren voor een betere huid

Beeld: Sanoma Beeldbank

 

 

Laatste nieuws

Zie ook