Yolanthe: “Negativisme maakt me juist sterker”

In haar column vertelt Yolante deze week over de negativiteit om haar heen. Zelfs als Yo zich helemaal terugtrekt uit de...

In haar column vertelt Yolante deze week over de negativiteit om haar heen. Zelfs als Yo zich helemaal terugtrekt uit de media, is ze het onderwerp van de dag en vaak op een negatieve manier. Toch ziet ze alle negatieve dingen die ze heeft meegemaakt als iets positief. “Gek genoeg heeft dat negativisme me door de jaren heen alleen maar populairder gemaakt”, aldus Yolanthe.

Grootste kracht

“Ik ben niet jaloers of haatdragend op een ander, dat heb ik nooit gehad. Als ik iemand niet zo leuk vind, besteed ik geen aandacht aan die persoon en dat is voldoende.” Vanaf jongs af aan beschouwt Yolanthe dit als één van haar grootste krachten, maar het was niet altijd makkelijk. “Ik heb het door de jaren best moeilijk gevonden om te begrijpen waarom ik vaak te maken krijg met negativisme.”

Goed mens

“Ik kan zeggen dat ik een goed mens ben, want in tegenstelling tot veel anderen ken ik Yolanthe echt.” Ze vertelt dat zijzelf ook wel snapt dat niet iedereen perfect is en foutjes maakt. “Wat ze uiteindelijk ook over me zeggen of schrijven, ze kunnen hoogstens mijn imago slecht schrijven, maar niemand kan mij een slecht persoon maken”, aldus een wijze voetbalvrouw.

Rijzende sterren

“In andere landen zie je ook dat juist dat bekendheden die vaak de dupe zijn in de media rijzende sterren zijn. Ik denk dat er geen remedie voor is en dat er nou eenmaal een paar worden uitgekozen.” Volgens Yolanthe is dat helemaal geen ramp, zolang je er maar sterk genoeg voor bent. In haar heftige jeugd moest ze wel sterk zijn en op die leeftijd dacht ze al: “Dit gebeurt met een reden.”

Benieuwd naar haar column van deze week? De Grazia ligt morgen in de winkel.

Beeld: Hollandse-Hoogte

 

 

 

Laatste nieuws