Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mascha's trendreport: alles wat je wil weten over de bruine liplijn

De bruine liplijn is helemaal terug!

bruine liplijn

Elk nummer duikt influencer, YouTuber en ondernemer Mascha Feoktistova in een andere beauty- of lifestyletrend die ze online heeft opgepikt.

De bruine liplijn is terug

"Je denkt misschien: ben ik in de jaren negentig beland? Maar nee, de bruine liplijn is helemaal terug! Je ziet ’m nu overal: in video’s op TikTok, bij beautymerken en ook sterren als Hailey Bieber zijn er inmiddels mee gespot. In de jaren negentig droeg je de liplijn heel opvallend met een nude lippenstift, maar de trend anno 2024 is een stuk subtieler. Je combineert ’m met een rode doorzichtige olieachtige gloss, zoals de Dior Addict Lip Glow Oil die nu zo populair is. Dat geeft een heel mooi, ombre-achtig effect."

Staat iedereen

"Eigenlijk staat deze look bij iedereen. Je draagt ’m naturel met van die nepsproetjes en een cleane mascara voor een schattig girly lookje. Maar je kunt ’m ook glamouros dragen voor een feestje. Ik heb de nineties lippen zelf ook al een keer op de rode loper gedragen. Die knipoog naar de jaren negentig is overduidelijk. Iconische vrouwen als Naomi Campbell, Pamela Anderson, Victoria Beckham en Jennifer Lopez ownden deze lipliner-look in die tijd. En zoals met zoveel trends uit de nineties, maakt deze nu dus een comeback, maar dan wel in een hip en modern jasje. Hailey Bieber loopt altijd voorop op het gebied van trends, maar ook sterren als Rihanna, Megan Thee Stallion en Emily Ratajkowski zijn er inmiddels mee gespot. Zelfs Jennifer Lopez recyclet haar eigen jaren negentig look."

Beeld: NL Beeld

Lippen mogen gezien worden

"Sowieso zijn we op dit moment heel erg op zoek naar nieuwe producten en structuren voor onze lippen. Vroeger kon je kiezen uit lipstick of lipgloss, maar nu heb je allerlei soufflés, oliën en andere producten die je lippen niet alleen een mooi kleurtje geven, maar ook nog verzorgen. Ik merk bij mezelf dat ik het ook allemaal wil hebben. Dan heb ik al een lipgloss in roze, maar wil ik ook nog de lipolie of een soufflé in dezelfde kleur."

"Eén ding is zeker: deze liplijn trekt de aandacht. En dat past ook wel in de trend van nu: we willen onze lippen niet meer wegmoffelen, ze mogen gezien worden! Veel vrouwen zijn wel een beetje klaar met de lipfillers, maar we willen wel nog dat onze lippen opvallen en gaan dus op zoek naar alternatieven. De bruine liplijn met lipolie geeft je die mooie volle lippen... én die gedroomde statement mond!"

Beauty
  • Nine IJff, NL Beeld