Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dé beste tijd om boodschappen te doen

Er blijkt een 'beste tijd' voor alles te zijn. Door eerdere onderzoeken werd al bekend gemaakt op welke tijd je het best...

Dé beste tijd om boodschappen te doen

Er blijkt een 'beste tijd' voor alles te zijn. Door eerdere onderzoeken werd al bekend gemaakt op welke tijd je het beste koffie kunt drinken, hoe laat je moet sporten en ook op welk tijdstip je man/vriend het best naar je luistert. Nu weten we ook precies hoe laat we boodschappen moeten doen én waarom.

In de ochtend

Volgens de Glasgow universiteit kun je het beste naar de supermarkt tussen 10:00 en 11:00 in de ochtend. Waarom dit zo is? Ten eerste is het vaak nog rustig in de supermarkt en dat is altijd een pluspunt. Verder zeggen de onderzoekers dat je hersenen het best functioneren wanneer je drie uur wakker bent, je hebt dan een hoog energielevel en ook heb je (als het goed is) net ontbeten en zit je dus nog vol. Iedereen weet dat het niet verstandig is om boodschappen te doen wanneer je honger hebt, want dan koop je alles wat er lekker uitziet. Uit een ander onderzoek blijkt dan ook dat mensen die na vier uur in de middag boodschappen doen, vaak dingen vergeten en dus terug moeten naar de supermarkt en vaak heb je dan honger en koop je onnodige dingen.

Lees ook: App die ervoor zorgt dat je in één keer wakker bent

Beeld: Sanoma