Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bier is het nieuwe wijn

Eerder schreven we al dat mannen het juíst aantrekkelijk vinden als vrouwen bier drinken. Terwijl wij vrouwen daar juist...

Bier is het nieuwe wijn

Eerder schreven we al dat mannen het juíst aantrekkelijk vinden als vrouwen bier drinken. Terwijl wij vrouwen daar juist het tegenovergestelde van denken. Uit onderzoek* blijkt dat maar liefst 85% (!) vindt dat vrouwen die bier drinken ‘lekker zichzelf zijn’. Toch bestellen wij in het bijzijn van mannen liever een wijn of een cocktail. Speciaal voor jou hebben we daarom de grootste fabels en feiten over bier voor je op een rijtje gezet.

Wist jij dat...

... je bier ook in een ‘vrouwelijk’ glas kunt bestellen? Dat wisten wij ook niet, maar een lekker speciaalbier of fruitbier (bijvoorbeeld met kersensmaak, mmm…) in een mooi, slank glas zien wij wel zitten!... één glas bier minder calorieën bevat dan een boterham met kaas? Een standaard glas bier bevat ongeveer 100kcal terwijl een boterham met kaas al snel richting 160 kcal gaat. Tsja, keuzes, keuzes. Wij zouden het wel weten op het terras.... bier evenveel calorieën bevat als wijn?! Dat kwam ook voor ons als een shock.

Dan nu de fabels

- ‘Vrouwen vinden bier snel bitter.’ ”De enige reden waarom vrouwen denken dat bier bitter is, is omdat ze dit gehoord hebben. Hierdoor is mogelijk een vooroordeel ontstaan en een placebo effect gecreëerd", zegt bierexpert Fiona de Lange.- ‘Oud bruin bier is goed voor de borstvoeding.’ Niets van waar! Als je zwanger wilt worden, als je zwanger bent of als je borstvoeding geeft, kun je beter geen alcohol drinken, dus ook geen bruin bier. Alcohol en zwangerschap gaan gewoon niet samen.- ‘Mannen vinden bierdrinkende vrouwen minder vrouwelijk.’ Onderzoek onder mannen en vrouwen tussen 25 en 35 jaar laat juist zien dat mannen vrouwen die bier drinken als gezellig en relaxt beschouwen.

Kortom: Volg gewoon je eigen smaak! Dat vinden mannen ook het allerleukste ;-)

*Onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 2.740 mannen en vrouwen (juni 2015)