Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trend alert! Schaamlip-fillers

Steeds meer jonge vrouwen ondergaan een cosmetische ingreep om hun geslachtsorgaan te laten 'verjongen'. Er is dan ook e...

Trend alert! Schaamlip-fillers

Steeds meer jonge vrouwen ondergaan een cosmetische ingreep om hun geslachtsorgaan te laten 'verjongen'. Er is dan ook een heuse nieuwe cosmetische trend opgedoken: de schaamlip-fillers. Ja, je leest het goed fillers dáár.

Jong

Huidspecialist Neetu Nirdosh legt uit aan Daily Mail dat veel vrouwen simpelweg een jong uitziende vagina willen hebben. ''Ze houden niet van de esthetische uitstraling van uitgezakte, 'leeggelopen' schaamlippen en ze zien cosmetische fillers als hun redder in nood." Hoewel de de vraag om schaamlip-fillers erg hoog is, legt Nirdosh uit dat het ook grote risico's met zich meebrengt. "Terwijl fillers ervoor kunnen zorgen dat je handen en gezicht er tien jaar jonger uitzien, neemt het een groter risico mee als je de fillers en/of botox gebruikt op je geslachtsorganen. Zo kunnen er pijnlijke zwellingen ontstaan, je zenuwen kunnen verlammen en je kunt last krijgen van hevige bloedingen", om maar een paar bijwerkingen op te noemen.

Schoonheidsideaal

Hoewel patiënten op de hoogte worden gebracht van de gevaren, besluiten velen toch door te zetten. "Dames zijn bereid deze risico's te lopen voor een perfecte vagina", stelt psycholoog Harriet Lerner. Tegenstanders geloven dat dit de zoveelste trend is die vrouwen dwingt te voldoen aan het onmogelijke perfecte schoonheidsideaal. Wat vind jij? Gaat deze trend echt te ver?

Bron: Daily Mail, Beeld: Sanoma beeldbank

Lees ook: Instagram-hit: Vrouw doet aan gewichtheffen met vagina