Dé 8 fouten die iedere vrouw maakt tijdens haar eerste serieuze relatie

Je eerste échte relatie voelt vaak magisch, waardoor je alles van jezelf wil geven en laten zien. Maar dat is jui...

Lees ook

Je eerste échte relatie voelt vaak magisch, waardoor je alles van jezelf wil geven en laten zien. Maar dat is juist vaak waar het misgaat, volgens Durex Sex en Relaties woordvoerder Susan Quilliam. Om de valkuilen in je eerste serieuze relatie te voorkomen, stelde Susan samen met dating en relatie coach voor vrouwen India Kang, relatie-expert Dr Linda Papadopoulos en relatie-expert en bekroonde schrijver Dr Kaszina tien gouden regels op, waardoor het niet mis kan gaan.

Alles op social media plaatsen

Meteen je relatiestatus op Facebook veranderen is écht een no-go. Maar ook foto's van jullie delen, is in het begin niet slim. Wacht hier even mee en houd jullie relatie nog even voor jezelf. Enne, respecteer ook elkaars privacy. Misschien wil hij nog even wachten met het naar buiten brengen van jullie liefde.

Maar dat is niet alles, er zijn nog meer regels:

1. Te snel teveel van jezelf weggeven

Veel mensen maken deze fout. Als je iemand heel leuk vindt, wil je zoveel mogelijk tijd met die persoon doorbrengen. Dat is prima, maar zorg dat je niet teveel van jezelf weggeeft. Houd het spannend en wacht een tijdje met een nieuwe afspraak plannen.

2. Verwachten dat hij 24/7 bereikbaar is

Hallo, jullie hebben ook nog een leven zonder elkaar.

3. Te opdringerig en te klef

Hier zit hij niet op te wachten en je vriendinnen al helemaal niet.

4. Je sociale leven op een lager pitje zetten

Blijf aandacht besteden aan je hobby's en sociale leven. Dit maakt jou als vriendin ook een stuk leuker en interessanter. Je eigen leven blijven leiden is één van de gouden regels.

5. Begin nog niet over trouwen en kinderen

De nachtmerrie van elke man! Ze willen jou niet na drie maanden met een toeter van een buik zien. Rustig aan! Als jullie echt dol op elkaar zijn, komt het wel. Begin er gewoon niet over. Punt.

6. Samenwonen

Samenwonen is een logische eerste stap als je verliefd bent, maar veel koppels overhaasten dit. Ga eerst eens samen op vakantie om te kijken of dat goed gaat. Bedenk goed: Ken ik hem wel écht goed genoeg?

7. Jezelf vergelijken met andere relaties

Vergelijk jouw relatie niet met die van je beste vriendin. Het gras lijkt aan de overkant altijd groener, maar ook zij smijten wel eens een boek naar elkaars hoofd of hebben een keer 'geen zin'.

8. Je emotionele verleden meteen op tafel gooien

Je open en eerlijk opstellen is belangrijk, maar wees wel voorzichtig. Deze informatie over elkaar kom je nog wel te weten. Overhaast het niet, dan schrik je iemand alleen maar af.

Natuurlijk voel je zelf het beste aan wat in jouw relatie wel en niet werkt, maar wat tips van experts kunnen nooit kwaad. Want we willen allemaal dat onze liefde voor eeuwig blijft, toch? Good luck!

Lees ook: 7 Dingen die je moet weten als je gaat samenwonen

Bron: Daily Mail, Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook