Blogger showt imperfecte lichaam met littekens

"Als je zoveel littekens hebt, mag je geen bikini dragen", vond Michelle Elman jarenlang. De 21-jarige blogger uit Ameri...
Blogger showt imperfecte lichaam met littekens

"Als je zoveel littekens hebt, mag je geen bikini dragen", vond Michelle Elman jarenlang. De 21-jarige blogger uit Amerika durfde haar buik door de littekens van verschillende operaties niet meer te tonen. Tot nu! Michelle besloot dat nu wel te doen en haar foto ging viral.

Onzeker

De 21-jarige lijdt aan een vorm van hydrocafalie, waardoor de omloop van het vocht in haar hersenen en ruggemerg verstoord is. Ze ging in totaal vijftien keer onder het mes: onder andere aan haar hersenen, waar zich ook cystes en tumoren bevonden en aan haar darmen, die geperforeerd waren. Aan die laatste operaties hield ze grote littekens over, die ze nooit eerder aan iemand durfde tonen.

"Littekens maken de lastige momenten in je jeugd nóg moeilijker", leest het bijschrift van haar foto op Instagram. "Het zorgde ervoor dat ik me nog eenzamer voelde en dat terwijl ik al het gevoel had dat de wereld mij niet begreep." Maar op haar 21e besloot ze dat ze zich genoeg had geschaamd voor haar lichaam en postte ze een foto in bikini op Instagram, die het internet rondging en zelfs niet onopgemerkt aan verschillende beroemdheden voorbij.

Geen schaamte

"Dit was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, maar het is ook een bevrijdend gevoel. Niemand zou zich moeten schamen voor zijn lichaam, of je nu striemen hebt of littekens van een keizersnede. Laat ons deze zomer trots zijn op onze littekens en waar voor ze staan: een levensverhaal", vervolgt Elman onder haar foto.

Met de hashtag '#scarrednotscared' roept ze andere mensen op om de foto's en het verhaal van hun littekens te delen op sociale media. En hoewel ze op haar foto ook een storm van negatieve reacties kreeg, onder meer omdat ze te zwaar zou zijn, trekt Elman zich daar niets van aan. "Dik is gewoon een woord. Het raakt me niet omdat waardering voor mij niet van de commentaren van andere mensen moet komen, maar vanuit mezelf".

Lees ook: Van overgewicht naar killer body

 

Bron: Daily Mail, NieuwsbladBeeld: Instagram

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f8ea1c5d026a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });