Science says: ijs eten als ontbijt voorkomt een ochtendhumeur

Daar zeggen wij geen nee tegen!

We weten allemaal dat het ontbijt een van de belangrijkste maaltijden van de dag is. Maarre, dat ontbijten met ijs kan zorgen voor een mentale boost? Dat is nieuw voor ons. Echter vinden we het geen probleem om ‘s ochtends met een ijsje te beginnen als dat een ochtendhumeur voorkomt.

Een ijskoude start van je dag

Ontbijten is superbelangrijk. Het is dan ook verstandig om je dag goed te beginnen en deze maaltijd niet over te slaan. Maar heb jij je wel even genoeg van je standaard broodje, yoghurt of havermout? Dan hebben we goed nieuws. Want je kunt ook met ijs ontbijten – en het blijkt ook nog eens goed voor je te zijn.

Uit een onderzoek dat docent Yoshihiko Koga van de Kyorin Universiteit in Japan publiceerde, staat dat een bolletje ijs in de ochtend je mentaal versterkt én alerter maakt. Daarnaast zouden mensen die ontbijten met ijs een veel beter reactietijd hebben en begrijpen ze informatie sneller dan mensen die de dag niet met ijs beginnen.

Rustgevend

Zo’n simpel (en lekker) bolletje ijs in de ochtend doet dus veel goeds voor je. Het rustgevende gevoel op je lichaam en geest is bovendien goed voor je mentale welzijn. Je niveau van mentale irritatie ligt namelijk een stuk lager als je met ijs ontbijt. Hierdoor heb je minder last van een ochtendhumeur. En dat is natuurlijk niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Geen zin in zo’n ijskoud ontbijt? Koud water in de ochtend kan ook al helpen. Anderen starten de dag met een koude douche, iets dat niet alleen gezond is voor je geestelijke gesteldheid, maar ook voor je weerstand. Echter is de mentale stimulatie het hoogst wanneer je ijs eet, ondervond Koga.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws