Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Diner? Schenk er bier bij!

Ben jij ook druk bezig met de voorbereidingen voor een chic diner thuis? Of heb je plannen om eens een leuk etentje te o...

Diner? Schenk er bier bij!

Ben jij ook druk bezig met de voorbereidingen voor een chic diner thuis? Of heb je plannen om eens een leuk etentje te organiseren? Maak je vooral niet druk om de bijpassende wijn, want: wijn is uit!

Bier is het nieuwe wijn

Het klinkt gek en we hadden niet gedacht het óóit te zeggen, maar wijn is uit! Het is namelijk nu helemaal hip & happening om tijdens het diner bier te schenken.* BIER. Ja écht. Met al haar variërende smaken - witbier, fruitbier, amber, bockbier, blond bier, donker bier, trappistenbier, abdij bier, radler bier of gewoon alcoholvrijbier - kun je voor elke moment en gerecht het juiste bier uitkiezen. Bier past vaak zelfs nóg beter bij de smaak galore dan wijn, dus het is zeker het proberen waard. Wijn kent de smaken zoet en zuur, bier heeft nog een derde dimensie: bitter. Dat maakt bier extra spannend aan tafel of om in de keuken mee te experimenteren.

Bitter

Laat je trouwens niet afschrikken door het woord bitter, want dat vrouwen bier vaak té bitter vinden is een fabel. Bierexpert Fiona de Lange zegt hierover; ”De enige reden waarom vrouwen denken dat bier bitter is, is omdat ze dit gehoord hebben. Hierdoor is mogelijk een vooroordeel ontstaan en een placebo effect gecreëerd. Kwalitatief onderzoek heeft uitgewezen dat als men vooraf niet weet wat men gaat drinken de ervaring absoluut niet bitter is. Volg je eigen smaak." Doe ons maar een Radler!

*Onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 2.740 mannen en vrouwen (juni 2015)

Bron: Love Beer, Beeld: Sanoma Beeldbank