Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gaat je batterij écht sneller kapot door hem vaak op te laden?

"Je moet je telefoon niet te vaak opladen en al helemaal niet als hij nog niet helemaal leeg is, want dat is slecht voor...

Gaat je batterij écht sneller kapot door hem vaak op te laden?

"Je moet je telefoon niet te vaak opladen en al helemaal niet als hij nog niet helemaal leeg is, want dat is slecht voor je batterij", wie kent die uitspraak niet. Echter, volgens technologie-expert Jesse Hollington is het meer fabel dan feit."Je batterij opladen als 'ie nog niet helemaal leeg is, schaadt je telefoon niet", beweert hij. Integendeel zelfs.

Batterijduur

"Al is je telefoon voor 90 procent opgeladen, kan het geen kwaad om nog bij te laden", stelt IT-consultant en auteur Hollington. "Je kan een iPhone of een ander elektrisch apparaat niet 'overladen'. Dat komt omdat toestellen met een batterij van het type Lithium Ion of Lithium Polymer, een ingebouwd circuit hebben dat meteen afslaat wanneer de batterij volledig opgeladen is. Hoe lang je je iPhone aan de stekker laat liggen, maakt dus niet uit. De stroom wordt automatisch uitgeschakeld als je toestel 100% haalt", vervolgt hij.