doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Yfke Sturm: 'Er zijn te veel leuke dingen te doen in het leven'

Yfke Sturm is een taaie: een maand na haar shockerende jetsurfongeluk in Italië is ze in Nederland voor de lancering van...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ae4a0669c2a img{#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ae4a0669c2a img{#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ae4a0669c2a img{#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61ae4a0669c2a img{#fig-61ae4a0669c2a img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Yfke Sturm: 'Er zijn te veel leuke dingen te doen in het leven'

Yfke Sturm is een taaie: een maand na haar shockerende jetsurfongeluk in Italië is ze in Nederland voor de lancering van het online platform themodelhouse.tv.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

“Hiermee bieden we een kijkje achter de schermen van ons modellenbestaan.” Yfke is één van de negen ambassadrices van themodelhouse.tv, en neemt collega’s als Tamara Weijenberg, Chelsey Weimar (The Face) en Nicky Opheij (HNTM) onder haar hoede. “Ik ga bijvoorbeeld in St. Tropez sporten met Chelsey en leg haar uit wat ze het beste kan eten en waar je op moet letten bij een klant. En met Nicky ga ik door mijn kledingkast in Londen om goede setjes voor haar uit te zoeken.”

Clinics

Elke dag bloggen de modellen over onderwerpen als sport, fashion, beauty, food en lifestyle. Verder zal The Model House door middel van events en clinics haar deuren openen en zijn er real-life afleveringen op het platform te zien. Het virtuele modellenhuis is een initiatief van Freek Kosters van Touché Models en modellencoach Marianne van der Gaag. “Allebei hele fijne, open mensen. Vandaar dat ik het ook zo leuk vind om mee te werken.”

Alexander

Yfke verblijft momenteel in Nederland voor de lancering, samen met haar zoontje Alexander en de maternity nurse. “Mijn ouders hadden Alexander al gezien, maar nu heeft ook de rest van de familie kennis met hem kunnen maken.” Volgende maand reist Yfke af naar Wenen, voor de eerste opdracht sinds haar ongeluk. “Eigenlijk moet ik het rustig aan doen, maar ik ben geen type die rustig op de bank gaat zitten. Er zijn te veel leuke dingen te doen in het leven.”

Seizures

Yfke raakte begin september gewond bij een watersportongeluk op vakantie. “Ik werd met een grote snee in mijn hoofd uit het water gehaald. Op weg naar het ziekenhuis kreeg ik seizures. Ik weet daar zelf niets meer van, maar ik heb gehoord dat ik zo begon te shaken dat mijn armen en benen vast moeten worden gehouden. Een vriendin van mij op de boot is arts. Zij stopte bijvoorbeeld iets tussen mijn tanden om te voorkomen dat ik op mijn tong beet.”

Genieten

Uiteindelijk kwam ze ervan af met een gefractureerd bot bij haar hoofd. “Ik heb antibiotica en medicatie gekregen en moet zo veel mogelijk rust houden. Maar het gaat heel goed met me. Ik zeg ook tegen iedereen in Engeland: wij Nederlanders zijn sterke mensen.” Zes weken voor het ongeval beviel ze van haar zoontje Alexander. “Ik heb wel weer genoeg doktoren gezien de afgelopen tijd. Nu wil ik genieten.”

Auteur: Anette de Vries, Beeld: Getty

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');