Exclusief! Romee Strijd in gesprek met Grazia

Het verslag van de Victoria's Secret Show is volgende week te zien op de Nederlandse televisie. Grazia interviewt kersve...

Lees ook

Het verslag van de Victoria’s Secret Show is volgende week te zien op de Nederlandse televisie. Grazia interviewt kersverse angel én Dutchie Romee Strijd. 

Hollandse nuchterheid

“Druk om met de allergrootste modellen te werken, voel ik niet. Ik denk altijd maar: Je moet jezelf niet met andere modellen vergelijken want iedereen is verschillend. Ik probeer heel erg van mijn eigen kracht uit te gaan en te denken: Ik ga hiervoor en probeer het beste te doen wat ik kan.

Rolmodel

“Ik vind niet dat meisjes de Victoria’s Secret-modellen als voorbeeld moeten nemen en er naar moeten streven om er zo uit te zien. Het is onze job om een perfect lichaam te hebben, we krijgen de tijd om te sporten, om gezonde maaltijden te maken – dat is waar wij betaald voor krijgen. Iemand die op school zit of een drukke baan heeft, heeft niet de mogelijkheid om fulltime met haar lijf bezig te zijn. Natuurlijk is het goed om te streven naar een gezonde levensstijl en genoeg te bewegen, maar het is niet realistisch om jezelf met ons te vergelijken.”

The glam life

“Ik moet er soms even bij stilstaan dat mijn leven heel anders is dan dat van andere meisjes van twintig. Ik zie natuurlijk alleen maar meiden om me heen die hetzelfde werk doen, maar thuis heb ik een jonger zusje zitten dat naar school gaat en gewoon een bijbaantje heeft. Ik ben tussendoor ook een jaar gestopt met modellenwerk en toen heb ik twee maanden achter de receptie bij SnowWorld gestaan. Ik was best aan het zeuren over het modellenwerk en toen zei mijn moeder: ‘Ga maar eens even kijken hoe je het vindt om een gewoon baantje te hebben.’ Ik weet dus wel hoe dat voelt en mag niet klagen.”

Ben je benieuwd naar het gehele interview met Romee? Koop dan de nieuwste Grazia, die vanaf morgen in de winkels ligt!

Lees ook: 8 dingen die je nog niet wist over Victoria’s Secret

Beeld: Getty images

Laatste nieuws

Zie ook