Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó transformeer je je shiny lipstick tot een matte variant

Lipsticks zijn er in alle soorten en maten én in matte en shiny varianten. Mocht je nou je perfecte kleur hebben gevonde...

Zó transformeer je je shiny lipstick tot een matte variant

Lipsticks zijn er in alle soorten en maten én in matte en shiny varianten. Mocht je nou je perfecte kleur hebben gevonden, maar de lipstick te glimmend vinden, dan hebben wij nu een handige hack voor je.

Mat

Matte lipsticks zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en we begrijpen waarom. Zo'n matte knalkleur op je lippen staat ook prachtig! Maar voortaan hoef je niet diep in je buidel te tasten voor een goede matte lipstick. Je kunt dit namelijk ook heel makkelijk zelf doen. En wij gaan je uitleggen hoe.

Stift je lippen zoals je dit normaal ook doet met de gewenste kleur. Pak daarna een tissue en leg deze over je lippen. Pak dan een transparante matterende poeder die je gebruikt voor je gezicht. Ga met een kwast met poeder over de tissue, zo komt er wel een beetje poeder door de tissue heen wat er voor zorgt dat je een matte lipstick krijgt. Handig! Omdat het bijna kerst is, hebben wij de allermooiste lipsticks voor je op een rijtje gezet.

Zie ook: Zo heb je nooit meer lipstick op je tanden

Rimmel 42 - €5,66

Revlon Peony - €11,75

Barry M Model Behav - €5,13

Revlon Provocateur - €8,22

Bourjois Pamplemousse frimous - €8,22

Barry M Absoulute Burgundy - €6,62

Bron: Seventeen, Beeld: Sanoma-Media, Asos