8 Trucjes waarmee je make-up de hele dag perfect blijft zitten

'S ochtends breng je je make-up aan en zie je er tip top uit, maar aan het eind van de dag is je lippenstift vervaagd, j...

Lees ook

‘S ochtends breng je je make-up aan en zie je er tip top uit, maar aan het eind van de dag is je lippenstift vervaagd, je foundation nergens meer te bekennen en ook van je oogschaduw weinig meer te zien. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee jouw make-up de hele dag blijft zitten!

1) Gezicht reinigen 
Op je huid bevinden zich heel wat dode huidcellen, die ervoor zorgen dat je make-up minder mooi zit en ook sneller verdwijnt. Daarom is het van belang om je gezicht goed te reinigen, de dode huidcellen te verwijderen met een scrub en je gezicht tot slot te hydrateren met een crème.

2) Een goede basis
Naast een schone huid, is een primer ook een belangrijke basis om je make-up zo lang mogelijk te laten zitten. Deze maakt je huid nóg gladder en zorgt ervoor dat de foundation gelijkmatiger kan worden aangebracht. Ook voor het aanbrengen van oogschaduw is het van belang om een goede oogschaduwbasis aan te brengen voor je de kleur aanbrengt.

3) De juiste foundation
De ene foundation blijft beter zitten dan de ander en daarom is het heel belangrijk om goed te kijken naar de formule. Zo bestaan er foundations die speciaal bedoeld zijn voor lang resultaat en zelfs tegen wat vocht kunnen. Daarnaast moet je de foundation niet in één dikke laag aanbrengen, maar laagje voor laagje te werk gaan.

4) Poeder
Het aanbrengen van een laagje poeder op de foundation zorgt ervoor dat deze langer blijft zitten én geeft ook nog eens een mooie matte look. Hiervoor kun je kiezen uit een doorzichtige poeder en poeder in de kleur van je foundation, welke nog wat extra dekking geeft. Let op! Als je last hebt van een droge huid moet je uitkijken met het aanbrengen van (te veel) poeder aangezien de huid er dan schilferig uit kan gaan zien.

5) Setting spray
En voor het perfecte resultaat kun je je look afmaken met wat setting spray. Deze spray is er speciaal voor gemaakt om je make-up langer te laten zitten en zorgt ook nog eens voor een hele frisse gloed op je gezicht.

6) Lippenstift
Vervaagd jouw lippenstift binnen de kortste keren? Zorg er eerst voor dat je lippen vrij zijn van velletjes door middel van een scrub en breng dan voor het aanbrengen van de kleur, eerst een beetje poeder op je lippen aan. Dep na de eerste laag je lippen droog met een tissue en breng vervolgens de tweede laag aan. Wedden dat de kleur nu niet meer verdwijnt?

7) Niet meer aanraken
En misschien nog wel één van de meest belangrijke tips: probeer zo min mogelijk aan je gezicht te zitten! Hierdoor vervaagd de make-up of kan deze zelfs verdwijnen.

8) Altijd iets in je tas
Mocht je make-up dan toch nog een beetje vervagen, kun je altijd een poederdoosje in je tas stoppen en zo nu en dan een nieuw laagje aanbrengen. Dit is vooral nodig wanneer je last hebt van een vette huid.

Lees ook: Dit doet slapen met make-up met je gezicht

Bron: Look, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook