doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

5 Dingen die gebeuren met je lichaam als je stopt met vlees eten

Of het nu een principekwestie is, voor de dieren, vanwege gezondheidsredenen of omdat je een no-meat-challenge doet: veg...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6175e5b6dbc0b img{#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6175e5b6dbc0b img{#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6175e5b6dbc0b img{#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6175e5b6dbc0b img{#fig-6175e5b6dbc0b img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}5 Dingen die gebeuren met je lichaam als je stopt met vlees eten

Of het nu een principekwestie is, voor de dieren, vanwege gezondheidsredenen of omdat je een no-meat-challenge doet: vegan is hot! En wat het allemaal met je lichaam doet, is onvoorstelbaar.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Vlees noch vis

Er is veel te doen rond het wel of niet eten van vlees. De één zegt dat het beter is voor je gezondheid, de ander juist weer niet. Het lijkt wel een vraag waar niemand het antwoord echt op weet. Wat wij wél weten, is wat er allemaal met je lichaam gebeurt op het moment dat je stopt met het eten van vlees. En dat is niet zomaar wat.

1. Je gaat gewicht verliezen.Aankomen in gewicht gaat vaak samen met het eten van vlees. Denk maar aan hamburgers en bacon. Vegetariërs eten over het algemeen veel meer groenten dan niet-vegetariërs, omdat ze simpelweg meer voedingsstoffen uit hun eten moeten halen. Dat kun je al zien als een gezond dieet op zich, toch?

2. Je gaat beter ruikenVan vlees eten zou je zweet meer gaan stinken. Vooral bij het eten van rood vlees. Uit onderzoek is gebleken dat mannen die op een vegetarisch dieet waren, qua geur beter in de smaak vielen bij vrouwen dan mannen die wel vlees eten.

3. Je kunt je smaak bij het proeven van eten verliezenEn niet alleen de smaak van vlees. Uit onderzoek is gebleken dat rood vlees een bron is van zink. Zink zorgt op zijn beurt weer voor je smaak voor voedsel. Het is niet helemaal bewezen dat dit waar is, dus maak je voorlopig nog maar geen zorgen.

4. Je kunt je heel moe voelen, of je zelfs ziek wordenAls je stopt met vlees eten, zul je een heleboel vitaminen en mineralen missen, die je normaal altijd uit vlees hebt gehaald. IJzer is hier een goed voorbeeld van. Dit zit veel in vlees. Het heeft tijd nodig om te bekijken hoe je op een andere manier aan deze voedingsstoffen komt. Enkele tips bij ijzertekort: Je kunt natuurlijk ijzertabletten slikken, maar je kunt het ook uit andere voeding halen. Zo zit er veel ijzer in volkorenbrood en bloem, ontbijtgranen met ijzer en donkeregroene groenten zoals broccoli, spinazie en waterkers.

5. Je zult een verminderde kans hebben op darmkankerUit onderzoek is gebleken dat je van het veelvuldig eten van rood vlees en bewerkt vlees, zoals bacon en saucijzen, een verhoogde kans hebt op darmkanker. Bewerkt vlees staat zelfs in de lijst met schadelijkste producten voor je gezondheid, samen met alcohol en sigaretten.

Lees ook: Deze gezonde voeding is helemaal niet zo gezond

Bron: Metro, beeld: iStock

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');