5 Dingen die stiekem je relatie verpesten

Zijn er struggles in de relatie en probeer je de schuld af te weren door te zeggen dat het door je werk komt? Dan zou je...

Lees ook

Zijn er struggles in de relatie en probeer je de schuld af te weren door te zeggen dat het door je werk komt? Dan zou je zomaar eens guilty kunnen zijn aan een leugen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hard werken helemaal geen relatieprobleem zou moeten zijn. Maar wat dan wel?

1. Reistijd

Oké, dit is dan misschien een beetje werk-gerelateerd, maar het gaat hier toch puur om de reistijd. Waarom? Als de één altijd veel verder moet reizen dan de ander, blijft diegene die minder lang hoeft te reizen achter met stomme klusjes. In de ochtend kan dat het opruimen en afruimen zijn, in de avond het boodschappen doen en koken. Een studie aan de Umea University in Zweden heeft onderzocht dat een reistijd van 45 minuten heen, en 45 minuten terug, de kans met 40% kan vergroten dat jullie relatieproblemen krijgen en misschien zelfs uit elkaar gaan.

2. De schoonfamilie

Oei, dit kan twee kanten op gaan. De University of Michigan’s Institute for Social Research heeft in 2012 een onderzoek gedaan naar hetero-koppels en hun schoonfamilie. Wanneer de vrouw een goede band heeft met zijn schoonouders, verhoogt dat de kans op uit elkaar gaan met 20%. Maar wanneer de man een goede band heeft met haar ouders, verkleint het de kans van uit elkaar gaan met 20%. Snappen jullie het nog?

3. Medicijnen

Sommige medicijnen kunnen helaas ook negatieve bijwerkingen hebben, bijvoorbeeld op je humeur. In een onderzoek van de University of California San Diego, uit 2014, zijn twee vaak voorkomende antidepressiva gevonden die een negatief effect hebben op je liefdesleven. Voor het onderzoek werden 192 mensen onderzocht die de desbetreffende pillen gebruiken. Er werd vastgesteld dat er duidelijk verlies van sex drive en romantische gevoelens was.

4. ‘Hangry‘ zijn 

Hangry‘: de mooie combinatie tussen de woorden hungry en angry. Maar in combinatie met je relatie is het een héél slecht plan. In een onderzoek van de The Ohio State University wordt ‘Hangry‘ zijn gelinkt aan echtelijke argumenten, frustratie en zelfs huiselijk geweld. Oei!

5. Je smartphone

Het is eigenlijk geen geheim meer dat je smartphone nogal een relatie-killer kan zijn. In een studie van de University of Essex is ontdekt dat als een stelletje met elkaar een gesprek aanging terwijl hun smartphones érg dichtbij lagen, ze minder vertrouwen en empathie van hun partner voelden.

Lees ook: 10 Tekenen dat jullie een gezonde relatie hebben

Bron: Bustle.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook