Real life: ‘Ik at alleen maar patat’

Patricia (24) ontwikkelde als kind een eetangst, waardoor ze alleen nog maar patat at. De hypnose die in het programma B...

Lees ook

Patricia (24) ontwikkelde als kind een eetangst, waardoor ze alleen nog maar patat at. De hypnose die in het programma Bizarre Eters kreeg, hielp: “Wat me jarenlang niet lukte, ging nu ineens wel.”

“Volgens mijn moeder lustte ik alles toen ik klein was, maar naarmate ik ouder werd, at ik steeds minder. Mijn ouders probeerden op allerlei manieren om me weer aan het eten te krijgen, maar ik vertikte het gewoon. Als ze me probeerden te dwingen, echt met hun handen in het haar zaten, at ik met gemak drie dagen niet. Natuurlijk voelde ik wel dat ik honger had, maar dat was minder hevig dan mijn angst om te eten. Waar ik precies bang voor was? Geen idee. Ook de psychologe van het programma kon niet ontdekken wat de trigger van mijn bizarre eetangst was. We zijn er tot op de dag van vandaag helaas nog steeds niet achter.”

“Op een gegeven moment at ik alleen nog maar patat. En dan nog alleen maar omdat ik iets moest eten. Want als ik het voor het zeggen had, at ik zelfs dat liever niet. Ook vitaminepillen kreeg ik niet door mijn keel. Gelukkig was ik nooit ziek, maar ik was wel doodmoe als ik thuiskwam. Wanneer klasgenootjes na school nog genoeg energie hadden om leuke dingen te doen, lag ik uitgeteld op de bank. De enige mazzel die ik heb, is dat ik nooit aankom, ook al eet ik elke dag patat. Ik kan wel zeggen dat ik alles kan eten wat ik wil, ik deed het alleen niet. Mijn eetgedrag trok steeds meer een zware wissel op mijn sociale leven. Als mijn klasgenoten met z’n allen naar de pizzeria gingen, verzon ik een smoes. En als vrienden vroegen of ik bleef eten, zei ik dat ik naar huis moest. Vertellen dat ik een eetprobleem had, voelde als een enorme drempel…”

Het hele artikel lezen via Blendle voor €0.49? Klik HIER.

Laatste nieuws

Zie ook