Rick Brandsteder: ‘Ik ben geen Dr. Phil voor vrijgezellen’

Rick Brandsteder heeft te doen met de kandidaten van Temptation Island, het programma dat deze week na ruim vijf jaar te...

Lees ook

Rick Brandsteder heeft te doen met de kandidaten van Temptation Island, het programma dat deze week na ruim vijf jaar terugkeert op televisie. “Een tropisch strand, een bar en een resort vol hitsige vrijgezellen, dat kan linke soep zijn voor stellen die hun relaties willen testen’’, zegt de presentator.

De temperatuur stijgt

Temptation Island is opgenomen op een tropische bestemming in Thailand. “Het land van de glimlach, maar het is de vraag of de kandidaten na afloop nog kunnen glimlachen’’, zegt Rick. Het realityprogramma draait om twee Nederlandse en twee Belgische koppels. Negen dagen lang leven ze afgezonderd van hun partner en worden ze omringd door tien knappe singles.

De verleiding weerstaan

Brandsteder: “Als presentator focus ik me vooral op de mannelijke kandidaten. Ze hebben een hoog libido en ze kregen het meteen al warm van de vrijgezelle vrouwen die er rondliepen. Het was niet gemakkelijk voor ze. De vrijgezellen in Temptation Island is er alles aan gelegen om de boel te ontwrichten. Ze gaan volop jagen en houden van versieren en met iemand het bed in te duiken. Het is aan de koppels om te testen of hun relatie hiertegen bestand is. De vrouwen waren in het begin wat afstandelijker. Mannen laten het gemakkelijker gebeuren.”

Testosteron

In de meeste gevallen zijn het de vrouwelijke kandidaten die willen weten of ze hun vent kunnen vertrouwen. Rick: ‘”De vrouwen hebben makkelijk praten, maar voor de dames zelf is het ook niet gemakkelijk te verblijven tussen allemaal vrijgezelle mannen met een hoog testosterongehalte. Het is best moeilijk voor ze. Daarbij komt dat ze dagelijks beelden zien uit het kamp van hun mannen.”

Rick zegt met de kandidaten mee te leven, maar hinkt daarbij op twee gedachten. “Ze kiezen er uiteraard zelf voor en zijn zelf verantwoordelijk voor hun gedrag. Ik leef mee, maar ik ben meer een toeschouwer. Ik bied een luisterend oor, maar stel me niet op als Dr. Phil om relatieproblemen te bespreken.”

Miss België

Rick presenteert het Vlaams-Nederlandse programma samen met voormalig Miss België Annelien Coorevits. Ze hebben er beiden hoge verwachtingen van. Temptation Island was van 2002 tot en met 2009 te zien op Veronica. Er waren ook diverse internationale edities. Rick: “De eerste reacties zijn goed. Ook in België kunnen ze niet wachten tot Temptation Island weer terugkeert op televisie.”

RTL5 programmeert Temptation Island vanaf donderdagavond 4 februari recht tegenover de Net5-hit The Island, waarin deelnemers compleet geïsoleerd van de buitenwereld moeten zien te overleven op een onbewoond eiland.

Lees ook: Waarin zien Rick Brandsteder, Remy Bonjasky en Guido Spek ons het liefst?

Bron: BuzzE, Beeld: Getty 

Laatste nieuws

Zie ook