Dit doen de BN’ers met Valentijnsdag

Valentijn: dag van de liefde of doe je er écht niet aan? Grazia onderzocht de Valentijnsromantiek en teddyberencliché’s...

Lees ook

Valentijn: dag van de liefde of doe je er écht niet aan? Grazia onderzocht de Valentijnsromantiek en teddyberencliché’s van zeven BN’ers.

Georgina Verbaan: niks spectaculairs
“Op de middelbare school was ik niet heel populair. Ik zag er een beetje uit als een jongetje, echt zo’n krielkip. De meisjes met borsten en heupen gingen er met alle kaarten en rozen vandoor. In die tijd had ik wel heel lang een vast vriendje, die me dan een roos cadeau gaf. Er is, ook in alle jaren daarna, nooit iets spectaculairs gebeurd op 14 februari. Hoe Valentijnsdag er met mijn vriend Ralph Nauta uitziet? Geen flauw idee, hij staat niet als een speciale dag in mijn agenda gemarkeerd. Ik hecht er niet veel waarde aan. Als je het van die ene dag moet hebben, heb je een probleem, denk ik… In Brasserie Valentijn is mijn personage op Valentijnsdag gewoon aan het werk. Totdat haar grote liefde ineens weer voor haar neus staat en wil dat ze alles achterlaat om met hem mee te gaan.”

Kimberley Klaver: verwaarloosd
“Bas is helemaal niet zo Valentijnsachtig, eigenlijk ben ik op die dag een beetje verwaarloosd. Hoewel, dat is niet helemaal waar: we gaan altijd leuk uit eten en soms krijg ik een roos. Maar hij kan het ook zomaar vergeten. Vorig jaar zagen we op social media ineens wel heel veel hartjes en verliefde koppels voorbij komen. Toen pas bedachten we: Het is 14 februari. Zaten wij in een soort sweats op de bank naar Homeland te kijken. Maar dat is ook romantiek…”

Sanne Vogel: elke dag
“Voor mij is het elke dag Valentijn, ik heb niets met de commerciële gedachte achter het feestje. Al die clichécadeautjes zoals chocoladeharten en tijgerstrings vind ik heel stom. Ik heb daar nog nooit aan meegedaan en dat gaat niet gebeuren ook. Deze Valentijn breng ik lekker door thuis met mijn nieuwe vriend en mijn twee katjes. Misschien gaan we nog even een hapje eten, maar dat doen we ook als het geen Valentijn is.”

Sigrid ten Napel: recht voor z’n raap
“Ik zou het heel leuk vinden als iemand op eigen initiatief, lekker los van Valentijnsdag, denkt: Ik vind jou toch een partijtje leuk, dat wil ik op een bijzondere manier laten blijken. Dat is wat mij betreft helemaal niet gebonden aan 14 februari, want dan geeft Facebook aan dat je iets moet gaan doen. Voor mij persoonlijk is het nooit een hele significante dag geweest, eigenlijk ben ik altijd alleen. In Brasserie Valentijn speel ik een heel romantisch meisje. Zij nodigt een jongen aan de hand van een puzzel uit om elkaar te ontmoeten in het Rijksmuseum. Daar gaat ze echt helemaal voor, zonder een greintje faalangst. Zelf zou ik dat ook wel durven als ik iemand echt leuk vind. Gewoon, recht voor zijn raap. Ik ben een beetje klaar met al die spelletjes. Er is op dit moment niemand bijzonders in mijn leven – dat is dan wel weer jammer.”

Ook benieuwd wat Melody Klaver, Lies Visschedijk en Rik van de Westelaken doen? Je leest het in de nieuwe Grazia!

Laatste nieuws

Zie ook