Yes! Dé geheime iPhone functie waardoor je beter slaapt

Zit jij ook nog uren te scrollen door je Facebook- en Instagramfeed voor je eindelijk in slaap valt? Het is needless to...

Lees ook

Zit jij ook nog uren te scrollen door je Facebook- en Instagramfeed voor je eindelijk in slaap valt? Het is needless to say dat dat enorm schadelijk is voor je nachtrust. Toch moeite de verleiding te weerstaan? No worries, je hoeft vanaf nu alleen nog maar even je iPhone te updaten.

Night Shift

Deze nieuwe feature, genaamd Night Shift, maakt ’s nachts het licht van je scherm warmer. Op deze manier wordt het iets beter voor je ogen om naar te kijken. Onderzoek wijst uit dat het blauwe licht een negatief effect kan hebben op je slaappatroon (én ook op je huid), waardoor het moeilijker is om in slaap te vallen en je geen diepe nachtrust te hebben. Met behulp van deze nieuwe feature kun je zelf instellen wanneer je wil dat het scherm van je iPhone van kleur verandert, en je kiest zelf hoe warm of koud dat moet zijn. Let wel: dit kan alléén met de nieuwste iOS-update!

Night Shift is nog niet voor alle toestellen beschikbaar. Voor nu vind je de functie alleen op iPhone 5s of nieuwer, iPad mini 2 of nieuwer, iPad Air of nieuwer, iPad Pro en iPod Touch 6e. Ben jij een van de lucky few? Ga dan naar je ‘Instellingen’ > ‘Beeldscherm en helderheid’ en kies voor ‘Night Shift’. Slaap lekker!

Lees ook: Minder dan zoveel uur slapen staat gelijk aan helemaal niet slapen

Bron: iCulture, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook