4 Dingen die je nooit moet doen bij lang haar

Is "Long hair, don't care" jouw lijfspreuk? Denk dan nog maar eens even twee keer na. Lang haar heeft namelijk júíst vee...

Lees ook

Is “Long hair, don’t care” jouw lijfspreuk? Denk dan nog maar eens even twee keer na. Lang haar heeft namelijk júíst veel verzorging nodig. Maar weet je eigenlijk wel wat daar allemaal bij komt kijken? Waarschijnlijk ben jij wel schuldig aan minstens één van deze slechte gewoontes.

Oh no

In het dagelijks leven doe je ongemerkt veel dingen die schadelijk zijn voor je lange haren. Zoals bepaalde haarelastiekjes gebruiken en op een gewone kussensloop slapen. En als je al die tijd hebt gewacht om je haar te laten groeien, waarom neem je dan nog niet even extra de tijd om het goed te verzorgen? Hieronder staan de meest voorkomende, slechte haargewoontes opgesomd waar jij misschien wel schuldig aan bent!

1. Je gebruikt (te veel) sterke haarspray

Het feit dat je lang haar hebt hoeft niet te betekenen dat je haar meer haarspray nodig heeft om in model te blijven zitten. Sterker nog: sterke haarsprays kunnen de haarpunten uitdrogen en af laten breken! In plaats daarvan kun je beter een lichtere spray gebruiken die het haar niet hard en crunchy maakt.

2. Je gebruikt te veel conditioner

Conditioner is natuurlijk heel voedend voor je haar, en kan jouw droge punten misschien net een lekkere boost geven. Maar net zoals bij zoveel andere dingen geldt: te veel is nooit goed. Het kan er namelijk voor zorgen dat je haar heel vet en zwaar wordt. Hou het bij een klein beetje en dan komt alles goed.

3. Nat haar borstelen

Dit is een echte no go. Nat haar is ontzettend kwetsbaar. Als je met je borstel door het natte haar gaat, breken de haren veel sneller af dan wanneer je je droge haar borstelt. Je kunt in het vervolg beter even de föhn op je natte haar zetten voor je de borstel er door haalt!

4. Je haar verpletten met katoen

Op een katoenen kussensloop slapen is de grootste angst van je haar. Door de wrijving tussen jou, het haar en het kussen kan het haar in de knoop raken en sneller breken. Wat je het best kunt doen is een zijden kussensloop aanschaffen. Dit is beter voor je haar zelf, én het model van je kapsel blijft ook nog eens mooier zitten!

Lees ook: Mensen met deze haarkleur zijn slimmer dan de rest

Bron: Bustle, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook